Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Par 2500 latu prasīšanu aiztur divus kriminālpolicistus un trīs starpniekus

Rīgā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki aizturējuši divas Rīgas reģiona pārvaldes Ziemeļu iecirkņa un Bolderājas iecirkņa kriminālpolicijas amatpersonas, kā arī trīs civilpersonas par starpniecību kukuļņemšanā, informē Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizturētie pēc iepriekšējas vienošanās imitēja policijas pārbaudi  un,  lai  pret personu no policijas puses netiktu vērstas sankcijas, pieprasīja kukuli 2500 latu apmērā.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 318.panta.2.daļas Par dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā,  Krimināllikuma 320.panta 3.daļas Kukuļņemšanu, ja tas izdarītas atkārtoti vai lielā apmērā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts un pēc Krimināllikuma 322.panta 2.daļas Par starpniecību kukuļošanā, ja tas izdarītas atkārtoti vai ja to izdarījusi valsts amatpersona.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kā arī tiek izmeklēta aizdomās turēto personu saistība ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas