Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Par netiklu darbību veikšanu ar septiņus gadus vecu audžumeitu soda nosacīti

Vidzemes apgabaltiesas Madonas tiesu namā kādam 1984.gadā dzimušam vīrietim, kas apsūdzēts par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo - viņa audžumeitu, kas nozieguma izdarīšanas laikā bija tikai septiņus gadus veca, trešdien piespriesta brīvības atņemšana nosacīti uz diviem gadiem, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Šodien tiesā tika nolasīts saīsinātais spriedums, kas paredz vīrietim piemērot brīvības atņemšanu nosacīti uz diviem gadiem ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem.

Vīrietis atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 162.panta 2.daļas par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo.

Tiesa lēma, ka Valsts probācijas dienestam būs jāpārrauga vīrieša uzvedība pārbaudes laikā. Tāpat vīrietim ir pienākums nesatikties un nesazināties ar cietušo.

Tiesa arī uzlika viņam par pienākumu nodrošināt Valsts probācijas dienesta amatpersonām piekļuvi viņa dzīvesvietai un tās apskati jebkurā laikā likumā noteikto un tiesas uzlikto pienākumu izpildes nodrošināšanai.

Tāpat vīrietim ir pienākums nemainīt dzīvesvietu bez Valsts probācijas dienesta piekrišanas.

Pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 14.maijā. Pēc tam to varēs pārsūdzēt likumā noteiktā kārtībā. Līdz brīdim, kad tiesas spriedums stāsies spēkā, vīrietim saglabāts iepriekš piemērotais drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka vīrietis tiek apsūdzēts vienā epizodē. Noziegums veikts 2007.gadā, kad viņam pašam bija tikai 23 gadi. Cietusī par nodarījumu izstāstījusi tikai pagājušā gada martā, un visu šo laiku notika rūpīga izmeklēšana.

Kopš nozieguma izdarīšanas ir pagājuši pieci gadi. Uz aģentūras LETA jautājumu, kā prokuratūrai izdevies pierādīt šo noziegumu, Pakalne apliecināja, ka pierādījumi lietā balstīti uz liecībām. Tāpat meitenei veikta tiesu psihiatriskā ekspertīze, lai noskaidrotu, vai viņai nav pārāk bagāta fantāzija. Izmeklētāji uzskata, ka lietā pierādījumu pietiek, lai vīrieti sauktu pie kriminālatbildības un attiecīgi tiesātu.

Noziegums veikts Gulbenes novadā, apliecināja Pakalne.

Vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 162.panta 2.daļas. Saskaņā ar apsūdzību 2007.gadā apsūdzētais savās mājās veica netiklas darbības ar materiālā, emocionālā atkarībā esošo un ģimenē dzīvojošo mazgadīgo audžumeitu. Apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas