Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Par slepkavību A.Briāna ielā aizturēti četri vīrieši

Svētdien pa dienu vienā no A.Briāna ielas daudzdzīvokļu namiem ielauzās četri vīrieši, nogalināja dzīvokļa īpašnieku un aiznesa no dzīvokļa visas vērtīgākās mantas. Šobrīd policija vīriešus ir aizturējusi un divi no viņiem jau ir apcietināti.

Svētdien, 2. septembrī, neilgi pirms pusnakts policijas darbinieki kādā dzīvoklī A.Briāna ielā atrada 59 gadus veca vīrieša līķi ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm – vīrietim bija durta brūce sirds apvidū. Bija arī skaidri redzams, ka no dzīvokļa pazudušas vairākas mantas.

Pārmeklējot apkārtni, policisti netālu no dzīvojamās mājas atrada nazi, kurš visticamāk tika izmantots, lai veiktu šo noziegumu. Izmeklēšanas gaitā jau nākamajā dienā likuma sargiem izdevās noskaidrot un aizturēt četrus agrāk sodītus vīriešus, kuri savu vainu noziegumā atzina.

Aizturētie pastāstīja, ka viens no viņiem pazina upuri, tādēļ 2. septembra pēcpusdienā dzīvoklī viņiem izdevās iekļūt, izmantojot uzticību. Kad bija nokļuvuši telpās vīrieši piekāva 59 gadus veco dzīvokļa saimnieku un vēlāk viens no viņiem padzīvojušajam kungam atņēma dzīvību, iedurot nazi sirdī.

Aizdomās turētie atzina, ka pēc slepkavības izdarīšanas kopīgi no dzīvokļa aiznesuši vērtīgākās mantas un, ejot prom, aizslēguši durvis. Tomēr vēlāk, kad jau bija iestājusies tumsa, viņi nolēma atgriezties dzīvoklī, lai aiznestu pārējās mantas. Tā kā atslēgu uzbrucēji bija pazaudējuši, viņi uzlauza dzīvokļa durvis un apzaga to vēlreiz.

Šobrīd lielāko daļu mantu izmeklētājiem ir izdevies atgūt un divi no aizdomās turētajiem – 1970. un 1975. gadā dzimušie – ar tiesas lēmumu jau apcietināti. Abiem pārējiem, kuri dzimuši 1976. un 1984. gadā, drošības līdzeklis vēl nav piemērots, taču arī viņiem policija lūgs apcietinājumu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 9. un 10. punkta – par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta atbildība sods - mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas