Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pārsūdzēta franču siera meistara Eribēra lieta par nepilngadīgu meiteņu pavešanu netiklībā

Augstākās tiesas (AT) Senātā pārsūdzēta Elejas franču siera meistara Lisjēna Eribēra lieta, kurā AT atstāja spēkā apgabaltiesas notiesājošo spriedumu, kas par nepilngadīgu meiteņu pavešanu netiklībā paredzēja sodīt Eribēru ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti.

Eribēra advokāts Igors Sandlers informēja, ka AT lēmums ir pārsūdzēts, jo viņa klients neuzskata sevi par vainīgu viņam inkriminētajā noziegumā un nepiekrīt notiesājošam spriedumam.

Kā ziņots, AT Krimināllietu tiesu palāta 30.augustā nolēma atstāt negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Eribērs atzīts par vainīgu nepilngadīgu meiteņu pavešanā netiklībā un sodīts par to ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Kā ziņots, izskatot Eribēra lietu pirmajā instancē, Zemgales apgabaltiesa 2010.gada 30.martā apsūdzētajam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu, nosakot viņam tikpat ilgu pārbaudes laiku.

Kā toreiz pastāstīja Zemgales apgabaltiesas konsultante Baiba Gaurilka, saskaņā ar pirmās instances tiesas spriedumu Eribērs atzīts par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 162.panta 1.daļā. Likums par šādu noziedzīgu nodarījumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu.

Pirmās instances tiesa apsūdzētajam arī uzlika par pienākumu nemainīt dzīvesvietu bez Valsts probācijas dienesta piekrišanas.

Kā ziņots, aizdomas par Eribēra iespējamām pretlikumīgām darbībām nāca gaismā 2007.gadā pēc Ziemassvētku brīvdienām, kad kāda no skolniecēm saviem vienaudžiem parādīja ar mobilo tālruni nofilmētus kadrus Eribēra guļamistabā. Videomateriālā bija redzams, kā kaila meitene cenšas izmukt no vecā vīra.

Pats Eribērs gan uzmākšanās faktu neatzina. Viņš pastāstīja, ka meitene istabā bijusi kaila, jo gatavojusies iet vannā, turklāt nepilngadīgās apsūdzētajam esot nozagušas vairāk nekā 300 latu.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore Vida Kravcova Eribēram uzrādīja apsūdzību par četru meiteņu pavešanu netiklībā.

Lietā par cietušajām tika atzītas četras meitenes, divas no viņām nozieguma izdarīšanas brīdī bijušas nepilngadīgas, bet vēl divas - mazgadīgas jeb tādas, kas nav sasniegušas 14 gadu vecumu. Apsūdzētajam vīrietim kā drošības līdzeklis tika noteikta uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

Pirmās instances tiesa gan Eribēru atzina par vainīgu tikai nepilngadīgas, bet ne mazgadīgas personas pavešanā netiklībā.

Sākotnēji prokurore ar Eribēru bija noslēgusi vienošanos par apsūdzētajam piemērojamo sodu, taču tiesa to neapstiprināja, pamatojot savu lēmumu ar to, ka prokurore neesot ņēmusi vērā noziegumu izdarīšanas atkārtotību, kas ir atbildību pastiprinošs apstāklis.

Tikmēr Eribēra siera ražotne Elejā tika slēgta.

Uzņēmēja sieva Pereta dzīvo Francijā. Eribēram ir trīs pieauguši bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas