Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pazuda ceļā uz darbu pavisam parastā dienā

Kā var pazust cilvēks ceļā no punkta A līdz punktam B - neizpratnē ir Sandras Dzervanes (54) kolēģi pansionātā cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem.

Tur Sandra strādāja māsas saimnieces amatā, taču pagājušajā otrdienā, 13. decembrī, allaž precīzā sieviete darbā neparādījās. Kopš tās dienas viņa ir kā izgaisusi. Nav zināms, kurā posmā viņa pazudusi - Sarkandaugavā, Rīgas centrā vai arī drūmajā rajonā pie pansionāta Pārdaugavā. Radi par Sandru saka - ļoti prognozējama, viņa nebūtu pārsteidzīgi rīkojusies.

Policija par Sandras meklēšanu izsakās skopi. Rīgas reģiona policijas pārvaldes sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis vien saka: "Ja sieviete pazudusi, tad policija viņu meklē." Kad ierosināts kriminālprocess un sākta meklēšana, viņš nevarot atbildēt. Kā Diena uzzināja sociālās aprūpes centrā, kur Sandra strādāja, policija runāt ar viņas kolēģiem ieradusies šīs nedēļas sākumā jeb aptuveni nedēļu pēc sievietes pazušanas.

Policija savā mājaslapā izsludinājusi sievietes meklēšanu. Arī Sandras tuvinieki viņu meklē. Vairākkārt izbraukuši un izstaigājuši Sandras ik dienu veikto maršrutu uz darbu, pieturvietās un citviet izlīmējuši fotogrāfijas un informāciju par viņas pazušanu, lūdzot palīdzību meklēšanā. Apbraukāja arī slimnīcas. Kā stāsta Sandras dēls Edijs, māte dzīvo kopā ar savu vīru, viņa audžutēvu. "Jau 22 gadus laulībā," piebilst dēls. Kā viņam esot stāstījis audžutēvs par liktenīgo 13. decembra rītu: "Tā bija pavisam parasta diena. Mamma līdzi paņēmusi darbam vajadzīgās lietas un parastajā laikā - neilgi pēc pulksten 6 no rīta - devās ārā no mājām." Sandras mājas ir Sarkandaugavā, Sīmaņa ielā, viņai bija jādodas uz 5. tramvaja pieturu, lai brauktu līdz centram un tur pārsēstos 10. tramvajā, kas aizvestu viņu gandrīz līdz pašam darbam Telts ielā. Edijs māti pēdējoreiz redzējis sestdien, taču pirmdienas, 12. decembra, vakarā abi vēl runājuši pa telefonu. "Viņa bija apslimusi. Teica - ja rīt jutīšos labāk, iešu uz darbu," viņš atceras. Sandra četras dienas slimojusi, viņai bija paaugstināta temperatūra, tāpēc pirmdien viņa bija atprasījusies no darba.

Edijs arī saka - mātei nav bijušas nekādas atkarību problēmas, alkoholu lietojusi "trīsreiz gadā pa svētkiem un nedaudz". Dēls saka - pilnībā jāizslēdz arī versijas, ka māte otrdienas rītā būtu novirzījusies no maršruta uz darbu, lai izlemtu pēkšņi doties kur citur. Otrdien ap pusdienlaiku uz mājas telefonu esot zvanījuši no darbavietas - centra vecākā māsa jautājusi, lai pasauc Sandru pie telefona, stāsta Edijs. Tad atklājies, ka darbā viņa nav bijusi. Tajā pašā dienā Sandras radi vērsušies policijā, lai ziņotu par pazušanu.

Sandras darbavietas - sociālās aprūpes centra Atsaucība - vadītāja vietniece Mārīte Andiņa saka - nav bijusi diena, kad Sandra bez nopietna iemesla nebūtu ieradusies darbā. Parasti bijusi klāt jau krietni pirms darbalaika sākuma. "Mēs esam ļoti šokēti, kā tas varēja notikt," par pazušanu saka M. Andiņa. Viņa satraucas - varbūt sievietei ceļā uz darbu palika slikti. Centrā Sandra strādājusi diezgan ilgi. Kad atklājies, ka viņa pazudusi, pārmeklēta visa iežogotā pansionāta teritorija, izstaigāti tuvie kapi tieši pie 10. tramvaja pieturas. No pieturas ceļš līdz pansionātam ir īss - tikai jāpāriet pāri ielai. Rajons gan neesot patīkams - ceļa zīmes huligāni aplaužot, uzdarbojoties jauniešu banda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas