Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pie kriminālatbildības sauc vairākas personas par dzīvokļu apzagšanu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūra izsniegusi apsūdzību trim personām par vairāku dzīvokļu apzagšanu Rīgā, portālu Diena.lv informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Divas personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas. Savukārt vienai personai izsniegta apsūdzība pēc jau minētā panta, kā arī 314.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību visas trīs personas šā gada Jaungada naktī, iepriekš vienojoties, ieradās pie kāda dzīvokļa Vecmīlgrāvī. Realizējot savu noziedzīgo nodarījumu, apsūdzētie ar akmeni izsita dzīvokļa logu, caur kuru iekļuva dzīvoklī un nozaga videokameru 450 latu vērtībā.

Vēlāk, tajā pašā naktī, pēc iepriekš izdarītas zādzības, divi no apsūdzētajiem atkārtoti ieradās pie jau minētā dzīvokļa. Caur izsisto logu viens no apsūdzētajiem iekļuva dzīvoklī, kur nozaga mājas tehniku 3370 latu apmērā.

Līdzīgi tika apzagti vēl divi dzīvokļi - attiecīgi 7.janvāra un 21.maija naktīs, kad divi no apsūdzētajiem ieradās pie dažādiem dzīvokļiem Rīgā, kur ar akmeni izsita dzīvokļu logus. Iekļūstot dzīvokļos, apsūdzētie nozaga dažādas mantas un naudu vairāk nekā 1000 latu vērtībā.

Persona, kurai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgā kārtā iegūtas mantas realizēšanu, vienu no nozagtajiem televizoriem pārdeva tirgū Latgalīte. Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas