Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Policija atklājusi narkotiku aprites ķēdi

Valsts policija marta vidū Rīgā un Jūrmalā apturējusi kādas narkotisko vielu ķēdes darbību un aizturējusi sešas personas, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Starp aizturētajām personām ir gan iespējamie narkotiku tirgotāji, gan glabātāji.

Policija bija saņēmusi informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Pārbaudot saņemto informāciju, 16.martā Kauguros uz ielas tika aizturēta 1991.gadā dzimusi sieviete, pie kuras atrasts un konfiscēts 1,65 grami metamfetamīna.

Šajā pašā dienā Kauguros aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu aizturēts arī 1966.gadā dzimis vīrietis. Pie viņa atrasts 1,46 grami metamfetamīna.

Pēc tam policija turpinājusi darbu Rīgā, un 17.martā Teikā pie kādas 1980.gadā dzimušas sievietes un 1983.gadā dzimuša vīrieša atrasti un konfiscēti aptuveni 4,73 grami metamfetamīna. Abas personas tika aizturētas.

Dienu vēlāk par narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā Rīgas centrā tika aizturētas vēl divas personas - 1978.gadā dzimis vīrietis un 1988.gadā dzimusi sieviete. Pārbaudot viņu dzīvesvietu, likumsargi atrada un konfiscēja 13,39 gramus amfetamīna.

Lielākā daļa no personām jau iepriekš bija nonākušas likumsargu redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti un mantiska rakstura noziegumiem.

1978.gadā dzimušajam vīrietim un 1988.gadā dzimušajai sievietei šobrīd piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt pārējiem aizturētajiem - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Par šo pašu darbību izdarīšanu realizācijas nolūkā vai narkotiku neatļautu realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas