Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Policija kriminālajās aprindās pazīstamajam Raitim Kononovam grib celt apsūdzību par izspiešanu

Valsts policija šonedēļ par izspiešanu lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret kriminālajās aprindās pazīstamo Raiti Kononovu.

Lieta nosūtīta Latgales tiesas apgabala prokuratūrai, kurai drīzumā būs jālemj, vai Kononovam uzrādīt apsūdzību.

Jau ziņots, ka 1960.gadā dzimušo un iepriekš vairākkārt tiesāto Kononovu aizturēja šogad februārī.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa iepriekš paziņoja, ka aizturētais, piedraudot ar vardarbību, izspiedis no cietušās personas 10 000 eiro.

Kononovs vairākkārt nonācis konfliktā ar likumu. Šā gada janvārī Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments nolēma atstāt negrozītu Latgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Kononovs sodīts ar 42 401 eiro naudas sodu tā dēvētajā vērienīgajā nelegālā spirta lietā. Šo vērienīgo spirta kontrabandas mēģinājumu Drošības policija atklāja jau 2006.gadā. Kononovs noziegumu organizēja, atrodoties cietumā.

2012.gadā Latgales apgabaltiesa Kononovu un vēl vairākas personas attaisnoja krimināllietā par kravas automašīnu rindas nelikumīgu apbraukšanu Grebņevā 2006.gadā. Šajā lietā gan spriedums tika pārsūdzēts.

2012.gadā saistībā ar 6,5 miljonu cigarešu kontrabandu prokurors uzrādīja sākotnējās apsūdzības septiņām personām, tostarp Kononovam, kurš plašāk pazīstams ar iesauku Koņs, un kādai bijušajai Grebņevas muitas amatpersonai.

2003.gadā AT atzina Kononova vainu daļā par Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas nodaļas direktora Vjačeslava Liscova slepkavības ieroča iegādāšanos un realizēšanu. Kononovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.

Kononovs nereti izcēlies ar skaļiem paziņojumiem. 2011.gadā Kononovs publiski paziņoja, ka visi lielākie kontrabandas organizēšanas grupējumi atrodas Rīgā un darbojas ciešā saitē ar valsts amatpersonām. Savukārt 2003.gadā Kononovs intervijā žurnālam Klubs nosaucis vairākas augstas tiesību aizsardzības iestāžu amatpersonas, vainojot tās dažādās nelikumībās. Kononovs toreiz intervijā norādīja uz Satversmes aizsardzības biroja (SAB) saistību gan ar kontrabandu, gan izmeklēšanas ietekmēšanu, gan arī sasaista SAB ar Liscova slepkavību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas