Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija Panevēžas autozagļus aizturējusi Aizkrauklē ar specvienības palīdzību

Panevēžas kriminālā grupējuma darboņus, kuri tiek turēti aizdomās par automašīnu zādzībām, policija aizturēja septembra sākumā Aizkrauklē ar specvienības palīdzību, noskaidroja aģentūra LETA.

Septembra sākumā Valsts policija (VP) aģentūrai LETA apstiprināja, ka Aizkrauklē pretterorisma vienība Omega aizturējusi bīstamus noziedzniekus, taču tobrīd plašāka informācija netika atklāta.

Šonedēļ VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2.nodaļas priekšnieks Māris Priednieks informēja, ka 2.septembrī "uz karstām pēdām" par auto un privātmājas apzagšanu tika aizturēti divi Lietuvas pilsoņi, bet trešajam noziedzniekam izdevās aizbēgt. Aizturētie lietuvieši esot vieni no Panevēžas grupējuma līderiem. Šis grupējums ir zināms ne tikai Latvijas un Lietuvas likumsargiem, bet arī Polijas, Vācijas un citu Skandināvijas valstu policistiem.

Noziedznieki naktī Rīgas reģionā no kādas privātmājas teritorijas bija nozaguši automašīnu Volkswagen Tiguan. Noziedznieki pārliecinājās, ka saimnieki guļ, un tad iekļuva privātmājā, nozaga personīgās mantas un auto atslēgas.

Nozagto automašīnu pavadījusi otra noziedznieku līdzpaņemtā automašīna, kurā atradās viena persona. Sākusies pakaļdzīšanās un līdzpaņemtā automašīna mēģinājusi uzbraukt policistiem. Pa uzbrucēju spēkratu policija raidīja šāvienus, taču tai izdevās aizbēgt. Vēlāk šis spēkrats atrasts iestidzis purvā, bet tā vadītājs bija pazudis. Vadītājs patlaban izsludināts meklēšanā un, pēc Priednieka teiktā, esot tikai laika jautājums, kad viņu aizturēs. Iestigušajā spēkratā atrasts arī standarta instrumentu komplekts, ar kuru palīdzību var izurbt māju logus un atvērt durvis. Tāpat atrastas rācijas.

"Policija noskaidrojusi, ka šie noziedznieki noziegumu izdarīšanā izmantojuši mašīnas, kas ir aprīkotas ar spēcīgiem dzinējiem. Turklāt viņiem ir arī iemaņas šo automašīnu vadīšanā sacīkšu režīmā. No citu valstu kolēģiem esam saņēmuši informāciju, ka iepriekš, vairākkārt mēģinot aizturēt šīs personas, viņiem ir izdevies aizbēgt, izmantojot šīs iemaņas," norādīja Priednieks.

Priednieks gan šonedēļ preses konferencē neminēja, ka noziedznieku aizturēšana notikusi Aizkrauklē, taču šodien VP preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apliecināja, ka Aizkrauklē aizturētie ir noziedznieki, par kuriem tika stāstījis Priednieks.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ir divas noziedznieku barotnes, kuras, šķiet, nekad nebeigsies - dāmu somiņas un automašīnas - vienas par otrām vieglāk paņemamas. Nekad par šo nav dzirdēts neviens vārds no t.s. "sieviešu tiesību" aizstāvju mutes un nekad nekas nopietns nav darīts no auto ražotāju puses. Dzīres turpinās... .
pepe
p
tagad tos mēslus tiesās, tad viņi sēdēs, ēdot valsts/sabiedrības naudiņu.. tad viņi atkal būs brīvībā... varbūt vajadzīgs kāds likums vai "ne"likums, lai problēmu risinātu, kā to dara Meksikā/Kolumbijā?
Fui
F
Tā laikam leišu slimība,zagt,zagt un vēlreiz zagt.Leišu bandas siro zagdami pa visu Skandināviju,tos noķer un ieliek labiekārtotā cietumā,kādēļ . Šitiem leišu zagļiem ,visiem kā vienam ,vajadzētu nocirst roku un palaist lai staigā,vismaz no viņiem būtu miers.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas