Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Policija sākusi kriminālprocesu par dzīvojamo māju ugunsgrēkiem Grīziņkalnā

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par diviem dzīvojamo māju ugunsgrēkiem Rīgā, Grīziņkalnā, ceturtdien, aģentūra LETA uzzināja VP.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu.

Patlaban notiek aktīvs darbs un tiek noskaidroti aizdegšanās iemesli, kā arī tiek pārbaudīta abu ugunsgrēku saistība.

Jau ziņots, ka ceturtdien plkst.20.41 glābēji saņēma izsaukumu uz Laboratorijas ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega divstāvu koka dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji nekavējoties sāka cilvēku glābšanu no ēkas un, izmantojot autokāpnes, tika izglābti divi cilvēki.

Vēl divus cilvēkus izglāba Valsts policijas nodarbinātie pirms Valsts ugundzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās.

Ugunsgrēka cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, savukārt 13 cilvēki no ēkas evakuējās saviem spēkiem. Dzēšanas darbu laikā cieta arī ugunsdzēsējs.

Tika pārbaudītas arī blakus esošās dzīvojamās mājas, bet tajās sadūmojuma nebija un evakuācija nebija nepieciešama. Notikuma vietā dega dzīvojamās mājas otrais stāvs 150 kvadrātmetru platībā, pirmais stāvs 100 kvadrātmetru platībā un jumts 320 kvadrātmetru platībā, kā arī četras pagalmā esošās automašīnas 24 kvadrātmetru platībā un blakus esošās mājas fasāde 100 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 35 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un trīs autokāpnēm. Šorīt plkst.7.07 ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Ceturtdien turpat netālu plkst.20.32 saņemts izsaukums uz Zvaigžņu ielu, kur sešstāvu dzīvojamās mājas ceturtajā stāvā dega durvis desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki. Divus cilvēkus ugunsdzēsēji izglāba.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas