Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgā Daugavā dienas laikā ielūzuši vairāki cilvēki; uz ledus nolaižas pat ar lidmašīnu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina, ka neskatoties uz lielo salu, ledus kārta vietām ir plāna un tāpēc atrašanās uz tās var būt bīstama cilvēka dzīvībai un veselībai, portālam Diena.lv norādīja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Ceturtdien, plkst. 13.01, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Kvadrāta ielas galā, uz Daugavas ledus ir ielūzusi sieviete. Kad pēc dažām minūtēm ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, apkārt esošie cilvēki informēja, ka sieviete pati saviem spēkiem bija tikusi atpakaļ uz ledus un aizgājusi tālāk. Uz glābēju aicinājuma apstāties un parādīties mediķiem, sieviete nereaģēja un turpināja ceļu pa Daugavu. Pēc neilga brīža ugunsdzēsēju glābēju acu priekšā līdz jostas vietai ledū ielūza vēl viens cilvēks, kurš tika izvilkts ārā un izvēlējās nevis ļaut mediķiem viņu apskatīt, bet iet mājās.

Turpmākie notikumi parādīja, ka cilvēku pārdrošībai nav robežu. Neilgi pēc vīrieša izglābšanas uz Daugavas ledus nosēdās maza divvietīga lidmašīna. Ugunsdzēsēji glābēji veica pārrunas ar lidmašīnas pilotu par šāda soļa bīstamību, pēc tam lidmašīna atkal pacēlās gaisā un aizlidoja.

Apsekojot notikuma vietu, ugunsdzēsēji glābēji kopumā uz ledus ieraudzīja apmēram 100 cilvēkus, to skaitā divus skolniekus. Šokējošākais bija tas, ka lielākā daļa no šiem cilvēkiem pa ledu vienkārši pastaigājās un zemledus makšķernieku bija pavisam nedaudz. Vairāki cilvēki arī pa Daugavas ledu slēpoja.

Daugavas ūdenslīmeņa svārstību dēļ apmēram piecus metrus no krasta vietām ir izveidojušies ledus izskalojumi un pārrāvumi. Tāpēc, ja cilvēks vienā vietā uz ledus ir nokļuvis pa biezu ledus kārtu, tad jau pāris metrus tālāk, vēloties nokļūt krastā, viņš var nepamanīt, ka ledus šajā vietā ir ļoti plāns, pārklāts ar sniega segu un tāpēc cilvēks ielūzt. Veicot pārrunas par ledus bīstamību, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās apmēram 60 cilvēkus aizvest līdz krastam, tomēr liela daļa no viņiem izrādīja vēlmi atgriezties uz Daugavas ledus un visticamāk pēc glābēju aizbraukšanas to arī izdarīja.

VUGD aicina cilvēkus nebūt tik bezatbildīgiem un domāt par savu drošību. Neskatoties uz auksto laiku, ledus kārta var būt plānāka tuvāk krastam, pie tiltiem, dzelzceļa pārvadiem, niedrēm, kā arī vietās, kur tek straumes vai ieplūst siltie rūpnieciskie ūdeņi.

VUGD aicina cilvēkus neatrasties uz ledus! Ja notikusi nelaime, jāzvana uz vienoto ārkārtējo notikumu tālruņa numuru 112. Iedzīvotāji tiek aicināti arī zvanīt uz 112, ja redz, ka uz ledus atrodas bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas