Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgā telefonkrāpšanā pirmo reizi iesaistās arī sieviete

Valsts policija brīdina, ka Rīgā atkal uzdarbojas telefonkrāpnieki un pirmo reizi šādā rūpalā iesaistījusies sieviete. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde informē, ka vakar policijā vērsās kāda sieviete, kura policijas darbiniekiem pastāstīja, ka uz savu mobilo tālruni saņēmusi zvanu no kādas nepazīstamas sievietes. Krāpniece centusies ieskaidrot, ka sazvanītās sievietes meita esot cietusi ceļu satiksmes negadījumā un, lai neiekļūtu nepatikšanās, par to jāsamaksā nauda, bet konkrētu summu nenosauca. 

Taču zvana saņēmēja tam nenoticēja un, lai pārliecinātos par notikušo, sazvanīja savu meitu. Meita apgalvoja, ka nekā tāda nav bijis, un cietusī nekavējoties par to informēja policiju. 

Savukārt vēl par diviem līdzīgiem gadījumiem vakar saņemta informācija arī Rīgas Ķengaraga iecirknī. Zvanītāja tāpat kā pirmajā gadījumā arī bijusi sieviete, kura abos gadījumos stāstīja, ka zvana saņēmējas meita esot pagrūdusi bērnu uz ceļa un izcēlies ceļu satiksmes negadījums. Lai izvairītos no soda un kriminālprocesa uzsākšanas, abos gadījumos sieviete pieprasījusi, lai samaksā 3 000 latu, un problēma būs atrisināta. 

Arī šajos gadījumos cietušie neuzķērās uz šiem zvaniem un par notikušo uzreiz informēja policiju. Līdz šim nebija novērots, ka telefonkrāpšanā iesaistītos sievietes. 

Jau ziņots, ka Latvijā jau vairākus gadus uzdarbojas tā dēvētie telefonkrāpnieki. Telefonkrāpnieku izdomātā shēma ir klasiska - pensionāram piezvana svešs cilvēks un apgalvo, ka viņa radinieks, piemēram, mazdēls, satiksmes negadījumā ir notriecis cilvēku, tāpēc nepieciešama nauda, lai radinieku neieliktu cietumā. Ja cietušais meliem notic un piekrīt naudu samaksāt, tad pie viņa ierodas vai nu pats krāpnieks, vai sūtīts kurjers. 

Lai gan pārsvarā krāpnieki par saviem upuriem izvēlas krieviski runājošus pensionārus, policija iepriekš norādīja, ka zvanītāji reizēm mēģina apkrāpt arī latviski runājošos. 

Pirms vairākiem gadiem Latvijā šādu rūpalu aktīvi bija izvērsuši arī Lietuvas iedzīvotāji - daļu no kaimiņvalsts krāpniekiem policijai izdevās aizturēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas