Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Saulkrastos aiztur elektrozvejnieku

Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes (JIŪP) inspektori sadarbībā ar Vidzemes zvejnieku biedrības (VZB) biedriem vakar Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā, pie kooperatīva Vēsma, aizturēja maluzvejnieku, kurš, izmantojot elektrisko strāvu, Pēterupē bija iecerējis ķert lašveidīgās zivis.

JIŪP inspektors Jānis Brants informē, ka otrdienas pēcpusdienā plānota reida laikā pie Pēterupes tika pamanīti aptuveni 200 metru gari izritināti vadi, kuriem viens gals bija uzmests uz tuvumā esošās elektropārvades līnijas, bet otrs - pievienots pie zivju smeļamā krētiņa. Vides sargi noslēpās un gaidīja, līdz ieraudzīja vīrieti, kurš, bruņojies ar gumijas zābakiem un gumijas cimdiem, atnāca uz upmalu un sāka savas nelegālās darbības.

Kad maluzvejnieks bija paņēmis rokā elektrībai pieslēgto krētiņu un gatavojās ar to brist upē, inspektori viņu mēģināja aizturēt. Lai gan likumpārkāpējs ilgi pretojās un cīnījās, beigās viņam neatlika nekas cits kā padoties, informēja Brants.
Uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija, Latvenergo elektriķi, kā arī neatliekamā medicīniskā palīdzība, jo aizturētais apgalvoja, ka viņam pēkšņi kļuvis slikti, tomēr izrādījās, ka tā bijusi vien simulēšana.

Kā atzina Brants, aizturēšanas laikā dažus elektriskās strāvas triecienus guva arī vīri no VZB. Elektriķi vēlāk izmērīja spriegumu maluzvejnieka izmantotajos vados un konstatēja, ka tas ir 220 voltu liels. Maluzvejnieks tika nogādāts policijā, kas par notikušo sāka kriminālprocesu. Noskaidrojās, ka 1946.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš vairākkārt nonācis gan policijas, gan vides inspektoru redzeslokā. Tagad viņam, visticamāk, būs jāstājas tiesas priekšā, prognozēja JIŪP inspektors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas