Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Savu bērnu slepkavībā aizdomās turēto sievieti patur apcietinājumā; tuvinieki netic viņas vainai

Rīgas apgabaltiesa pirmdien atstāja spēkā apcietinājumu 27 gadus vecajai Gintai, kura tiek turēta aizdomās par savu divu dēlēnu slepkavību, vēstīja Latvijas Televīzija.Gintas brālis LTV izteicās, ka netic, ka šajā nodarījumā vainojama bērnu māte, bet gan kāds vīrietis. Viņi esot žņaugti "ar lielu roku" un sisti.

Tiesa, ekspertīzes rezultāti vēl tiek gaidīti. Arī apcietinātās māte cerēja uz meitu atbrīvojošu lēmumu, taču pēc tiesas sēdes vien pauda cerību, ka apstākļi apcietinājumā meitu nesalauzīs.Policijas izmeklētāja ar žurnālistiem pēc tiesas lēmuma nevēlējās runāt. Arī advokāts Andris Kluss atturējās no komentāriem, taču norādīja, ka lēmums vairs nav pārsūdzams.

Jau vēstīts, ka oktobra sākumā Baložos, kādā sociālās mājas dzīvoklī, atrasti miruši divi pusotru un trīs gadus veci zēni.

Mediķus izsaukusi zēnu māte, kura skaidrojusi, ka apmēram stundu nav bijusi mājās un atnākot ieraudzījusi notikušo. Iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Tiesa viņai piemēroja apcietinājumu, un šo lietu policija kvalificējusi kā slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Patlaban arī ir nozīmēta virkne ekspertīžu - gan bērnu nāves cēloņa noskaidrošanai, gan arī bērnu mātei.

Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas