Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Slimnīcā nogādā sievieti ar Jāņu dienā gūtiem nopietniem apdegumiem

Latgalē kāda 36 gadus veca sieviete piektdien nogādāta slimnīcā ar Jāņu dienā gūtiem otrās un trešās pakāpes pēdu apdegumiem, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Pēc sievietes stāstītā, viņa guvusi apdegumus Jāņu dienā, bet līdz šim pie mediķiem nebija vērsusies. Apdegumi esot saistīti ar aktivitātēm pie Jāņu ugunskura un gūti alkohola reibumā.

Pagājušajā diennaktī vairāki cilvēki guvuši nopietnus apdegumus un applaucējumus. Pierīgā astoņus gadus vecs zēns guva sejas apdegumus dušā. Pēc NMPD pieejamās informācijas, jaunietis gājis mazgāties un applaucējis seju ar tekošu karstu ūdeni. Zēns nogādāts slimnīcā Rīgā. Latgalē mediķi saņēma izsaukumu pie 56 gadus veca vīrieša, kurš stiprā alkohola reibumā gājis pirtī, un uzkrītot uz pirts akmeņiem, guva vienas ķermeņa puses otrās pakāpes apdegumus.

Smagus apdegumus guva arī kāds 19 gadus vecs puisis, kurš piemājas šķūnītī darbojās ar benzīna kannu un tā uzliesmoja. Jaunietis nogādāts slimnīcā Rīgā ar ķermeņa un elpceļu apdegumiem.

Pagājušā diennaktī vairāki cilvēki guvuši arī dažādas citas traumas. Rīgā septiņus gadus vecai meitenītei pašas suns sejā atstājis vairākus kodumus un skrāpējumus. Vēl Rīgā 21 gadus vecs vīrietis guvis elektrotraumu, labojot elektrības kontaktu.

Tikmēr Vidzemē septiņus gadus vecs puisis, lecot no šūpolēm, guva pēdas locītavas traumu, bet vēl kāds septiņus gadus vecs puisis guva galvas traumu, krītot no koka pusotra metra augstumā.

Vairākus cilvēkus vakar aizķērušas automašīnas. Šādā negadījumā Kurzemē iekļuva un galvas traumu guva 14 gadus vecs velosipēdists. Savukārt Latgalē automašīna aizķēra 21 gadus vecu sievieti, kura brauca ar motociklu, un krītot no tā, guva kājas traumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās 1170 izsaukumos, no kuriem 167 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas