Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Svētdien ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis

Svētdien, 29.jūlijā, Rēzeknes novada Stružānu pagastā izcēlās ugunsgrēks. Mājas saimnieks, 60 gadus vecs vīrietis, bija stipri saindējies ar dūmiem un mediķiem neizdevās viņu atdzīvināt, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Svētdien ap plkst. 21.34 VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Stružānu pagastā izcēlies ugunsgrēks. Jau līdz ugunsdzēsēju ierašanās brīdim apkārtējie iedzīvotāji no mājas bija iznesuši apmēram 60 gadus veco mājas saimnieku, kurš bija tik stipri saindējis ar dūmiem, ka atdzīvināt viņu vairs neizdevās. Mājā dega dīvāns un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka ugunsgrēka iespējamais iemesls varētu būt neuzmanīga smēķēšana gultā.

Svētdien ugunsnelaime izcēlās arī Rīgā, Lubānas ielā, deviņstāvu mājas 4.stāvā, izcēlies ugunsgrēks. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, konstatēja, ka uz plīts ir aizmirsts gatavotais ēdiens un deg jau ar liesmu. Glābēji no dzīvokļa izveda apmēram 85 gadus vecu vīrieti un 80 gadus veca sievieti, kuri bija saindējušies ar dūmiem un nodoti mediķiem.

I.Vetere sacīja, ka ugunsdzēsējiem uz šādiem gadījumiem nākas izbraukt vairākas reizes nedēļā. VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgākiem, jo šāds it kā sākumā šķietams sīkums var kļūt par iemeslu nopietnai nelaimei, jo ir bijuši gadījumi, kad cilvēki ne vien saindējas ar dūmiem, bet pat iet bojā.

Savukārt Jelgavas novadā sestdien, 28. jūlijā, ap plkst. 14.45 ugunsgrēks izcēlās Valgundē angāra tipa ēkā. Kopējā degšanas platība bija 350 kvadrātmetri. Dzēšanu sarežģīja tas, ka bija stiprs vējš, kas draudēja liesmas pārmest uz apkārtējām ēkām, taču ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ēkas nosargāt.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.jūlija plkst. 6.30 līdz 30.jūlija 6.30, VUGD izbraucis uz 152 notikumiem, tajā skaitā 98 izsaukumi bija svētdien. Kopumā dzēsti 48 ugunsgrēki, veikti 83 glābšanas darbi. Ugunsgrēkos viens cilvēks gājis bojā, trīs – cietuši, trīs cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji izglābuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas