Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Telefonkrāpnieki izvilina pensionāram 1000 latu

Pirmdien Rīgā, Daugavgrīvas mikrorajonā, kāds sirmgalvis saņēma zvanu no nepazīstama vīrieša, kurš telefonsarunā pensionāram pastāstīja, ka viņa mazdēls ir nokļuvis nelaimē un, lai izvairītos no kriminālatbildības, steidzami nepieciešama nauda. Vēlāk pie sirmā kunga ieradās kāda sieviete un paņēma no viņa vairāk nekā 1000 latu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Daiga Kondrāte. 

Pirmdienas pēcpusdienā Rīgā, kāds Esplanādes ielas iedzīvotājs saņēma telefona zvanu no nepazīstama vīrieša. Svešinieks sazvanītajam pensionāram pastāstīja, ka viņa mazdēls ir nokļuvis nelaimē un nepieciešama nauda, lai izvairītos no kriminālatbildības. 1927.gadā dzimušais sirmgalvis bija gatavs maksāt un vēlāk pie viņa ieradās kāda sieviete un paņēma visus pensionāra iekrājumus vairāk nekā 1000 latu.

Vēlāk sirmgalvis sazinājās ar mazdēlu un noskaidroja, ka ar viņu nelaime nav notikusi. Pensionārs saprata, ka viņš ir apkrāpts un ziņoja policijai. Par notikušo Rīgas policijā sākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana.

Likumsargi norāda, ka krāpnieki darbojas ļoti viltīgi un zvana uz ļoti daudziem tālruņu numuriem, jautā par to vai cilvēkam ir brālis, māsa vai mazbērni un saņemot apstiprinošu atbildi norāda, ka radinieks nokļuvis nelaimē. Šādus zvanus krāpnieki bieži vien veic naktī, lai būtu lielāka iespēja apmānīt cilvēkus. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus pārliecināties par to, vai radinieks tiešām nokļuvis nelaimē. Tāpat saņemot šādus zvanus, kur kāds svešinieks pieprasa naudu, ziņot par to policijai.

Policija norāda, ka vecāka gadagājuma cilvēki nereti naudu glabā un krāj mājās un neuzticas bankai, nereti to izmanto krāpnieki, iegūstot pensionāru uzticību. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecākus cilvēkus par riskiem uzglabājot lielas naudas summas mājās, tāpat pastāstīt par krāpniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas