Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tiesā vīrieti, kurš laupīšanas nolūkā savam upurim injicējis letālu heroīna devu

Augstākajā tiesā (AT) nonākusi krimināllieta pret kādu vīrieti, kurš apsūdzēts par slepkavību pastiprinošos apstākļos, - saskaņā ar apsūdzību Jevgenijs Lācis laupīšanas nolūkā savu upuri piekāvis un pēc tam injicējis viņam letālu heroīna devu.

Izskatot lietu pirmajā tiesu instancē, Rīgas apgabaltiesa 2010.gada 28.aprīlī Lācim piesprieda desmit gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem. Tāpat apgabaltiesa no apsūdzētā par labu valstij piedzina 900 latus, kas izmaksāti kā valsts kompensācija kādai cietušajai. Vēl apgabaltiesa no Lāča par labu cietušajai nolēma piedzīt kaitējuma kompensāciju 21 758 latu apmērā.

Lāča advokāte par pirmās instances tiesas spriedumu vēlāk iesniedza apelācijas sūdzību, tāpēc lieta nonāca Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātā. Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, lietas izskatīšana apelācijas instances tiesā bija plānota šā gada 25.oktobrī, taču to nācās atlikt saistībā ar ekspertes un liecinieka aicināšanu uz tiesas sēdi. Tagad par nākamās tiesas sēdes datumu noteikts 2012.gada 26.aprīlis.

Kā liecina apsūdzība, naktī uz 2009.gada 31.maiju kāda vīrieša apartamentos Rīgā narkotisko vielu lietošanas laikā Lācim radās nodoms noindēt dzīvokļa saimnieku, lai nolaupītu viņa mantas. Lācis saimniekam vairākas reizes iesita pa rokām un kājām. Pēc tam apsūdzētais cietušā vēnā vardarbīgi ievadīja letālu heroīna devu.

Kad dzīvokļa saimnieks bija miris, Lācis noņēma no viņa 700 latu vērtu zelta ķēdīti ar briljantiem un 100 latu vērtu krustu, 400 latu vērtu rokassprādzi, divus 80 un 85 latus vērtus gredzenus, kā arī paņēma nelaiķa mobilo tālruni Samsung un priekšapmaksas sarunu karti Zelta zivtiņa, liecina apsūdzība.

Pēc tam ar visām dzīvokļa atslēgām apsūdzētais devās prom.

To, vai Lācis ir atzīstams par vainīgu viņam celtajā apsūdzībā, izlems tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas