Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tiesai nodod vēl vienu no prokuratūras nozagto lietu - par nepakļaušanos ceļu policistam

Otrdien Zemgales tiesas apgabala prokurors Pāvels Sondors nodevis tiesai augustā no prokuratūras telpām nozagto krimināllietu par rupju sabiedriskā miera traucēšanu un pretošanos ceļu policistam, portālu Diena.lv informēja Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Ģenerālprokuratūras pārstāve informēja, ka 24.augustā tika pieņemts lēmums par nozagtās lietas atjaunošanu, tagad lieta ir pilnībā atjaunota un nodota Aizkraukles rajona tiesai.

Viņa arī norādīja, ka persona apsūdzēta par to, ka tā “rupji traucēja sabiedrisko mieru, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot iestādes darbu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam un ar pretošanos varas pārstāvim. Tāpat persona pretojās varas pārstāvim, kurš izpilda tam uzliktos dienesta pienākumus, lietojot vardarbību. Turklāt apsūdzētā persona arī tīši publiski izplatīja apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošo izdomājumu mutvārdos”.

Saskaņā ar apsūdzību policijas darbinieks, pildot dienesta pienākumus, Aizkraukles novadā par izdarīto ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu apturēja automašīnu un uzsāka administratīva pārkāpumu protokola sastādīšanu. Automašīnā kā pasažieris atradās apsūdzētā persona.

Administratīvā protokola sastādīšanas laikā apsūdzētā persona iejaucās policijas darbinieka un vadītāja sarunā, traucējot policijas darbiniekam pildīt savus dienesta pienākumus. Persona, apzināti pārkāpjot likumu, bez policijas darbinieka atļaujas, izkāpa no automašīnas. Policijas darbinieks bija spiests telefoniski izsaukt papildspēkus. Apsūdzētais turklāt izlikās, ka nepārvalda latviešu valodu, runāja krievu valodā un norādīja, ka it kā nesaprot, ko viņam saka policijas darbinieks latviešu valodā. Prokurors uzskata, ka ar lietas materiāliem pierādīts, ka apsūdzētais pārvalda latviešu valodu.

Saskaņā ar apsūdzību policijas darbiniekam nodarīti miesas bojājumi.

Ierodoties papildspēkiem, apsūdzētās personas pretošanās tika pārvarēta, viņš tika iesēdināts dienesta automašīnā un nogādāts policijas iecirknī.

Apsūdzētā persona savu vainu uzrādītajā apsūdzībā neatzina.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas