Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ugunsdzēsējs savā brīvdienā izglābis slīkstošu zemledus makšķernieku

Trešdien slīkstošu zemledus makšķernieku, garām braucot, bija pamanījis un izglāba kāds ugunsdzēsējs, kuram bija brīvdiena, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

VUGD plkst.13.20 saņēma informāciju, ka Daugavpilī pretī Grīvas cietumam pie dzelzceļa tilta Daugavā slīkst cilvēks. Uz notikuma vietu tika izsūtītas divas automašīnas ar glābšanas laivu no Daugavpils 1. daļas.

Ierodoties izsaukuma vietā tika konstatēts, ka no Daugavas upes jau krastā ir izvilkts zemledus makšķernieks. VUGD darbinieki cietušajam līdz mediķu ierašanās brīdim sniedza pirmo palīdzību, kā arī pasargāja no ķermeņa atdzišanas.

Kā izrādījās, slīkstošo zemledus makšķernieku bija pamanījis Latgales reģiona brigādes Daugavpils 2.daļas ugunsdzēsējs glābējs virsseržants Sergejs Parfjonovs. Ugunsdzēsējam trešdien bija brīvdiena, un viņš, braucot automašīnā, pamanīja notikušo nelaimi. Viņš nekavējoties metās ledainajā ūdenī un, aizpeldot aptuveni 15 metrus no krasta, satvēra un peldus izvilka krastā slīkstošo makšķernieku. Cietušais vīrietis aptuveni 40 gadus vecs tika nodots mediķiem.

VUGD atgādināja, ka atrasties uz ledus ir bīstami, jo tas vēl nav tik biezs, lai uzsāktu zemledus makšķerēšanas sezonu. "Diemžēl pieaugušie, staigājot pa ledu un makšķerējot, rada nepareizu priekšstatu bērniem un pusaudžiem un ar savu rīcību netieši mudina arī viņus paslidināties pa ledu," teica I.Vetere. VUGD aicina vecākus un skolotājus ar bērniem un pusaudžiem pārrunāt par to, cik bīstamas ir rotaļas uz ledus un cik bēdīgas sekas var būt šai pārdrošībai. Tāpat aicina pieaugušos, redzot, ka bērni rotaļājas uz nedrošā ledus, nepaiet vienaldzīgi garām, bet aicināt krastā un brīdināt par briesmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas