Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ugunsgrēka dēļ Ogrē no mājas trešdien evakuēti 50 cilvēki

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Ogrē, Mālkalnes prospektā, no degošanas piecstāvu dzīvojamās mājas evakuēja 50 cilvēku, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Izsaukumu glābēji saņēma plkst. 18.37. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikumu vietā, mājas jumts jau dega ar atklātu liesmu. Ugunsgrēka dzēšanu sākotnēji apgrūtināja tas, ka ugunsdzēsējiem glābējiem nebija iespējams iekļūt mājas bēniņos, tāpēc ugunsgrēka dzēšana tika organizēta no ārpuses līdz izdevās tajos iekļūt. Paralēli ugunsgrēka dzēšanas darbiem, policija veica iedzīvotāju evakuāciju. Lai pārliecinātos, ka dzīvojamā mājā nav palicis neviens cilvēks, ugunsdzēsējiem glābējiem nācās uzlauzt piektā stāva dzīvokļa durvis. Kopumā no dzīvojamās mājas tika evakuēti 50 cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums.

Pēc pāris minūtēm, plkst. 18.41, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Daugavgrīvas ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka ēkā deg pirmais stāvs ar atklātu liesmu un otrajā stāvā ir liels sadūmojums. Paralēli dzēšanas darbiem notika arī mājas pārmeklēšana, lai pārliecinātos, vai tajā nav cilvēki. No ēkas pirmā stāva tika evakuēts apmēram 60 gadus vecs vīrietis, savukārt no ēkas otrā stāva tika izglābta apmēram 85 gadus veca sieviete. Abi izglābtie cilvēki nodoti mediķiem, lai pārliecinātos par viņu veselības stāvokli. Kopumā dega pirmā stāva dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā, gaitenis 10 kvadrātmetru platībā un starpstāvu pārsegums 5 kvadrātmetru platībā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar atklātu uguni.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.novembra plkst. 6.30 līdz 1.decembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 44 izsaukumus. Kopumā dzēsts 21 ugunsgrēks, veikti 13 glābšanas darbi, bija arī 10 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, neviens nav gājis bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas