Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Ugunsgrēkā deviņstāvu dzīvojamā mājā Rīgā gājis bojā cilvēks

Otrdienas rītā ugunsgrēkā Rīgā gāja bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.5.02 ugunsdzēsēji devās uz ugunsgrēku Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī bija izveidojies sadūmojums. Glābēji, izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, iekļuva dzīvoklī, kur dega dīvāns divu kvadrātmetru (m2) platībā un no telpām iznesa cilvēku, kuram mediķi konstatēja nāvi.

Pirmdien plkst.14.46 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Flotes ielā, Rīgā vienstāva angāra tipa ēkā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ražošana iekārta 20 m2 platībā, gatavā produkcija desmit m2 platībā, jumts 30 m2 platībā un ventilācijas caurule piecu m2 platībā. Kopēja degšanas platība - 65 m2.

Ugunsgrēka dzēšana tika sākta pirms VUGD ierašanās, izmantojot ugunsdzēsības aparātus un plkst.18.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt divos dienā VUGD saņēma zvanu no iedzīvotāja, ka Jēkabpils novada Aknīstes pagastā cilvēks ir apmaldījies mežā un saviem spēkiem nevar atrast izeju. Glābēji notikuma vietā ieslēdza autocisternas skaņas signālu un palīdzēja cilvēkam iznākt no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega starpstāvu pārsegums, divas vieglās automašīnas, lauksaimniecības pašgājējmašīna, trīs gadījumos sausā zāle, zaru kaudze, eļļa un trīs gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī saņemti kopumā 49 izsaukumi - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas