Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ugunsgrēkos Rīgā pērn gājuši bojā par 70% mazāk cilvēku; mudina domāt par ugunsdrošību telpās

Pērn Rīgā reģistrēti 2607 ugunsgrēki, kas ir par 3,5% mazāk, nekā 2011.gadā, turklāt ugunsnelaimēs bojā gājuši tikai 12 cilvēki, kas ir par 70% mazāk, nekā pirms gada, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes apkopotā statistika par ugunsgrēkiem Rīgas pilsētā 2012.gadā.

Pērn Rīgā nav gājis bojā neviens bērns, savukārt palielinājies ugunsgrēkos un nelaimes gadījumos cietušo, taču izglābto cilvēku skaits. Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Vasiļevskis norāda, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ugunsdrošības statistika Rīgā pērn ir bijusi pozitīva, īpaši bojā gājušo un izglābto cilvēku skaita ziņā - VUGD sasniedzis labākos rādītājus pēdējo 20 gadu laikā, un tā sasniegtais rezultāts ir labākai starp Baltijas valstu galvaspilsētām.

Šīs pozitīvās tendences saglabāšana ir VUGD Rīgas reģiona pārvaldes prioritāte arī 2013.gadā, tāpēc ugunsdzēsēji uzsver, ka nepieciešams turpināt kopīgi iesāktos darbus Rīgas pilsētas ugunsdrošības stāvokļa uzlabošanā, it īpaši pievēršot uzmanību ugunsdrošībai vietās, kur plānots izmitināt Dziesmu un deju svētku dalībniekus.

Ugunsdzēsēji vērš uzmanību, ka šogad Rīgā notiks XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka Dziesmu svētkos piedalās liels cilvēku skaits, kuri Rītā tiek izmitināti šim nolūkam neparedzētās telpās, piemēram, skolu aktu zālēs, sporta zālēs, mācību auditorijās un tamlīdzīgi. VUGD uzsver, ka, ņemot vērā telpu lietošanas veidu un cilvēku kapacitāti tajās, minētās telpas var nebūt piemērotas cilvēku nakts izmitināšanai, jo tajās var nebūt paredzēti ugunsdrošības inženiertehniskie risinājumi atbilstoši tiesību aktu sistēmām - ugunsaizsardzības sistēmas, evakuācijas izeju skaits un tamlīdzīgi.

VUGD norāda, ka telpu izvēlei, kurās paredzēts izmitināt cilvēkus nakts laikā, jāpievērš īpaša uzmanība un, ja telpas šim nolūkam nav piemērotas, par to jāinformē VUGD Rīgas reģiona pārvalde, lai saskaņotu telpu ugunsdrošības inženiertehnisko nodrošinājumu.

Atsaucoties uz šā gada sākumā Brazīlijas pilsētā Santamarijā notikušo traģisko ugunsgrēku nakts klubā, kurā dzīvību zaudēja vairāk nekā 200 cilvēku, ugunsdzēsēji mudina pašvaldību pievērst uzmanību ugunsdrošības nodrošināšanai arī publisko pasākumu vietās, īpaši naktstklubos un tamlīdzīgās vietās, un informēt pārvaldi par pašvaldības redzeslokā nonākušajām jaunizveidotajām publiskajām izklaides vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas