Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VID aiztur lietuvieti, kurš Latvijā mēģina ievest zagtus motociklus

Trešdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, veicot kāda ar prāmi no Zviedrijas iebraukuša kravas mikroautobusa muitas kontroli, atklāja, ka tajā, paslēpti zem lietotām automašīnu riepām, atrodas pieci motocikli bez numura zīmēm, atslēgām un dokumentiem, divi velosipēdi un četras kannas ar, iespējams, dīzeļdegvielu, portālu Diena.lv informēja VID darbinieki.

VID Valsts polcijai nodeva mikroautobusa vadītāju, kurš ir 38 gadus vecs lietuvietis, un transportlīdzekļus turpmākai lietas apstākļu noskaidrošanai. Par degvielas nelikumīgu pārvietošanu VID uzsākta administratīvā lietvedība par kontrabandu. Šķidruma paraugi nosūtīti ekspertīzes veikšanai, lai pārliecinātos, ka kravā atradās nedeklarēta dīzeļdegviela.

VID Muitas pārvaldes Ventspils ostas muitas kontroles punkta darbinieki sadarbībā ar kinologu veica no prāmja Scottish Viking nobraucošo automašīnu kontroli. Padziļināti pārbaudīja kravas mikroautobusu Mercedes Benz, kura kravas nodalījumā atradās lietotas vieglo automašīnu riepas. Likumsargi izkrāva daļu riepu un atklāja, ka mikroautobusā atrodas pieci lietoti motocikli bez numura zīmēm un atslēgām, divi lietoti velosipēdi un aptuveni 80 litru degvielai līdzīga šķidruma. Kravas nodalījumā atradās Kawasaki, KTM un Yamaha markas motocikli. Motociklu dokumentus mikroautobusa vadītājs uzrādīt nevarēja. Viņš apgalvoja, ka par kravu neko nezinot un tā viņam nepiederot.

Sazinoties ar kolēģiem no VID Muitas kriminālpārvaldes, muitas kontroles punkta darbinieki noskaidroja, ka divi no kravā esošajiem motocikliem ir nozagti Somijā. Ir aizdomas, ka arī pārējie motocikli un velosipēdi ir zagti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas