Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

VID kriminālvajāšanai nodod lietu par narkotiku kontrabandu lielā apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā starptautiska līmeņa organizētā grupā, portālu Diena.lv informēja VID.

Kriminālprocess tika sākts 2015. gada vasarā, kad pie Latvijas-Igaunijas robežas Valkā Muitas policija apturēja automobili Audi ar diviem Igaunijas pilsoņiem, pie kuriem tika atrasti 99,3107 grami kokaīnu saturošas vielas.

Vēlāk kādā garāžu kooperatīvā Jūrmalā tika aizturēts narkotisko vielu pārdevējs – Latvijas pilsonis, no kura kratīšanas laikā tika atsavināts vairāk nekā 19 kilogrami amfetamīnu saturošas vielas, trīs granātas, šaujamierocis, paštaisīts kaujas automāts, ieroča klusinātājs, ieroču munīcija, skaidra nauda, kredītkaršu izgatavošanai paredzētas iekārtas, rīki, vielas un ierīces narkotisko vielu fasēšanai, svēršanai un iepakošanai tālākai realizācijai.

Kriminālprocesa ietvaros par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu tika aizturētas trīs personas.

Lai savāktu pietiekamu pierādījumu kopumu, VID darbinieki sadarbojās ar izmeklēšanas iestādēm Igaunijā un Somijā. Šī sadarbība ir noslēgusies ar pilnībā atklātiem noziegumiem – apturēta organizētas noziedzīgas grupas darbība, kura nodarbojās ar narkotisko vielu kontrabandu no Latvijas caur Igauniju uz Somiju. Somijas tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu 16 šajā grupā iesaistītām personām, tajā skaitā arī Latvijas iedzīvotājiem.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu bargākais sods, ko paredz Krimināllikums Latvijā, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz piecpadsmit gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas