Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

VID liedz ievest Latvijā gandrīz 1,65 miljonus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Krievijas un Latvijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest Latvijā 1 648 920 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes tika atklātas cisternā izveidotās slēptuvēs - abos cisternas galos, kā arī zem sānu sienu ārējā apšuvuma, portālu Diena.lv informēja VID.

Šā gada 10.jūlijā Terehovas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot kravas automašīnas Scania ar cisternu, bez kravas, kontroli, konstatēja, ka cisternā ir noslēptas cigaretes. Demontējot cisternas aizmugurējo un priekšējo daļu un sānu sienu ārējo apšuvumu, pārbaudes gaitā tika izņemtas 1 648 920 Bayron, Jin Ling un Viceroy marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Transportlīdzekli vadīja 53 gadus vecs Latvijas Republikas pilsonis.

Par konstatēto pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas Terehovas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, bet automašīna - aizturēto automašīnu stāvlaukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas