Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VID lūdz apsūdzēt ar naudas atmazgāšanas grupējumu saistītu lielas akciju sabiedrības valdes locekli

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde nosūtījusi kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu pret lielas akciju sabiedrības valdes locekli, kurš bija saistīts ar organizētās noziedzības grupējumu, par naudas atmazgāšanu, portālu Diena.lv informēja VID. Kopējais valsts budžetam nodarītais zaudējums ir 1 169 372 lati.

VID Finanšu policijas pārvalde 2008.gada 6.martā pārtrauca organizētās noziedzības grupējuma, kas nodarbojās ar nodokļu izkrāpšanu un naudas atmazgāšanu, darbību. Organizētās noziedzības grupējums naudas atmazgāšanu īstenoja visā Latvijas teritorijā. Grupējumā bija iesaistītas 10 personas un grupējuma pakalpojumus izmantoja gandrīz 100 Latvijas uzņēmumi, to starpā arī vairāki Latvijā labi pazīstami uzņēmumi. Šie uzņēmumi paralēli savai legālajai darbībai veica virkni aizdomīgu darījumu un ievērojamus naudas pārskaitījumus.

Kopā pirmstiesas izmeklēšanas gaitā no 2008.gada 4.martā uzsāktā kriminālprocesa papildus tika izdalīti astoņi kriminālprocesi, no kuriem šobrīd pieci jau ir nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai un tajos lūgts uzsākt kriminālvajāšanu pret 11 personām. Minētajos kriminālprocesos kopējais valsts budžetam nodarītais zaudējums ir 1 169 372 lati.

28.maijā VID Finanšu policijas pārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai nosūtīja piekto kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 218.panta 2.daļu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un 195.panta 3.daļu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret kādu personu, kurš, būdams akciju sabiedrības valdes loceklis ar paraksta tiesībām, akciju sabiedrības pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā par laika periodu no 2007.gada februāra līdz jūnijam un no 2007.gada septembra līdz 2008.gada janvārim priekšnodoklī iekļāva šķietami notikušus darījumus, tādā veidā samazinot valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa apmēru par attiecīgo taksācijas periodu kopsummā par 640 487,54 latiem. Ar mērķi samazināt valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa apmēru Valsts ieņēmumu dienestam apzināti tika sniegtas nepatiesas ziņas.

Turklāt aizdomās turētā persona slēpa finanšu līdzekļus, kas iegūti gan samazinot valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa apmēru, gan mainot finanšu līdzekļu, kas iegūti noziedzīgā ceļā, piederību. Minētie naudas līdzekļi tika legalizēti, pārskaitot tos uz dažādu sabiedrību ar ierobežotu atbildību norēķinu kontiem Latvijas un Lietuvas kredītiestādēs. Ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu kopumā 185 495,28 lati atzīti par noziedzīgi iegūtu mantu un ieskaitīti valsts budžetā.

Finanšu policijas pārvalde turpina izmeklēšanu četros kriminālprocesos, kas saistīti ar iepriekš minēto organizētās noziedzības grupējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas