Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Autovadītājs smagā reibumā bēg no policijas un avarē

Šī gada 21.jūlijā rītā, ap pulksten 09:30, likumsargi pamanīja kādu aizdomīgu Audi markas automašīnu, kas tika apturēta. Policists devās pie apturētā transportlīdzekļa un uzsāka sarunu ar tā vadītāju, bet viņš negaidīti sāka bēgt un nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām apstāties. Zaudējot kontroli pār savu spēkratu, autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies 2,44 promiļu reibumā, avarēja – nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca ceļa zīmei un apgaismes stabam.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki 2019.gada 21.jūlijā pulksten 09:34 Jelgavas pilsētā, pildot dienesta pienākumus, pamanīja kādu aizdomīgu transportlīdzekli.

Policijas darbinieki, operatīvi izvērtējot iespējamos satiksmes riskus un novērtējot situāciju, pieņēma lēmumu apturēt konkrēto sarkanas krāsas Audi markas automašīnu. Transportlīdzekļa Audi  vadītājs apstājās krustojumā pie luksofora, kurā tobrīd dega sarkanās aizliedzošās gaismas signāls.

Likumsargs devās pie konkrētās automašīnas vadītāja un uzsāka sarunu, bet vadītājs, brīdī, kad luksoforā mainījās sarkanais gaismas signāls uz zaļo – braukšanas kustību atļaujošo signālu, negaidīti uzsāka bēgšanu. Policijas darbinieki ar ieslēgtām bākugunīm nekavējoties uzsāk pakaļdzīšanos minētajai automašīnai Audi, lai to apturētu.

Minētais autovadītājs rupji pārkāpa pieļaujamo maksimālo braukšanas ātrumu pilsētā, kā arī neievēroja regulējamo krustojumu pārbraukšanas kārtību, proti, veica kustību pie sarkanā aizliedzošā gaismas signāla, tādējādi apdraudot citus satiksmes dalībniekus. Turpinot bēgšanu lielā ātrumā, spēkrata Audi vadītājs ceļa līkumā netika galā ar savas automašīnas vadību, uzbrauca uz apmales, kā rezultātā nobrauca no brauktuves un ietriecās ceļa zīmē un gaismas stabā, tos sabojājot. Par laimi, ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki bezatbildīgā autovadītāja rīcības dēļ nav cietuši.

Konkrētais autovadītājs, 1978.gadā dzimušais vīrietis, tika aizturēts. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, konstatēts, ka vīrietis sēdies pie stūres 2,44 promiļu reibumā.

Par notikušo noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem, kā arī piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

 

Top komentāri

nu
n
Šis ir viens no tiem tipiem,kad šņabis ir galvā tad prāts ir ..irsā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas