Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Vīrietis vairākās adresēs Rīgā uzglabājis un uz pakomātiem sūtījis ieročus un sprāgstvielas

Jūlijā Rīgas reģiona pārvaldes policisti aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka vairākās adresēs Rīgā uzglabājis un ar pakomātu starpniecību sūtījis ieročus un sprāgstvielas, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

18.jūnijā sākts kriminālprocess saistībā ar to, ka iepriekš policijas redzeslokā nonācis vīrietis, iespējams, iegādājas, uzglabā un tirgo šaujamieročus, to būtiskās sastāvdaļas, munīciju un sprāgstvielas.

Policija ieguva informāciju, ka šos sprādzienbīstamos priekšmetus vīrietis izsūtījis pircējiem, izmantojot pakomātus, tādējādi jo īpaši pakļaujot iespējamam veselības un dzīvības apdraudējumam apkārtējos iedzīvotājus.

17.jūlijā Valsts policijas amatpersonas ieradās vīrietim piekritīgās adresēs Rīgā, Teikas un Purvciema mikrorajonos. Tur tika atrasti 33 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, 150 spridzināšanas ietaišu daļas, viena signālpistole, 72 čaulas ar iespējamām pulvera atliekām un astoņi uzspridzinātāji.

Policijā iegūtā informācija liecina, ka daļu šo priekšmetu vīrietis, iespējams, iegādājies no tā dēvētajiem "melnajiem racējiem." Izņemto priekšmetu ārējais izskats liecina, ka daļa no šiem priekšmetiem varētu būt kara laika mantojums, tomēr precīza ieroču izcelsme tiks noskaidrota ekspertīzē.

19.jūlijā persona atzīta par aizdomās turēto un tai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas