Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VP: Nezināšana "naudas mūļus" neatbrīvo no atbildības

Valsts policija (VP) teju ikdienas saņem informāciju par gadījumiem, kad radušās aizdomas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ar citu personu starpniecību. Bieži vien naudas legalizācijā iesaistījusies persona jeb tā saucamais “naudas mūlis” nezina, ka kļuvis par organizētas noziedzīgas grupas dalībnieku, ziņo VP, atgādinot, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības.

“Naudas mūļi”, kā skaidro VP pārstāvji,  ir personas, ar kuru starpniecību noziedzīgās grupas pārvieto un legalizē noziedzīgi iegūtus līdzekļus.“Mūlis” pārskaita nelikumīgi iegūto naudu starp dažādiem maksājumu kontiem, nopelnot komisijas maksu. Visbiežāk par šādu shēmu dalībniekiem kļūst personas, kas nonākušas ekonomiskās grūtībās, tostarp bezdarbnieki un studenti. "Taču, lai kādu apsvērumu dēļ personas iesaistījušās šādos darījumos, būtiski apzināties, ka tas ir nelikumīgi un nezināšana neatbrīvo no atbildības", ziņo VP. 

"Valsts policija aicina rūpīgi izvērtēt savdabīgus darba piedāvājumus, īpaši tos, kuri sola vieglu peļņu. Atceries, ja piedāvājums šķiet pārāk labs, lai būtu patiess, tad visticamāk aiz tā slēpjas krāpšanas mēģinājums. Īpaši uzmanīgus aicinām būt ar tādiem darba piedāvājumiem, kuros tiek piedāvāta liela naudas summa par maznozīmīgām darbībām vai bez tām, neuzskaitot nedz izglītības, nedz pieredzes prasības, kā arī nav aprakstīti darba pienākumi, vien jūsu bankas konta izmantošana naudas apritei u.tml." skaidro policisti. 

Saskaroties ar šāda veida piedāvājumiem, pirms ļauties vieglai peļņai, aicinām tos rūpīgi pārbaudīt un nekādā gadījumā nesniegt svešām personām savus bankas konta rekvizītus. Gadījumā, ja uzskatāt, ka esat iesaistīts noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā, nekavējoties pārtrauciet naudas pārskaitījumus un ziņojiet policijai, zvanot pa tālruni 110.

Iepriekš jau ziņojām, ka laikā no 14. līdz 18.novembrim Eiropas policijas biroja (EUROPOL) rīkotajā akcijā lielākā daļa Eiropas Savienības dalībvalstu apvienoja spēkus cīņā pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu realizāciju ar citu personu starpniecību. Akcijas laikā dalībvalstis kopumā konstatēja 580 personas, kuras iesaistījušās šādās darbībās, no tām 178 tika aizturētas. Viens kriminālprocess uzsākts arī Latvijā.

Lai skatītu attēlu pilnā izmērā, klikšķini uz tā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas