Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

VUGD amatpersona izvairās no nodokļu nomaksas 100 000 eiro apmērā

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu par izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas un nodokļu nomaksas vairāku gadu garumā, aģentūru LETA informēja IDB.

IDB guva pierādījumus tam, ka VUGD Rīgas reģiona pārvaldes amatpersona, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju un gada ienākumu deklarāciju, apzināti nenorādīja ziņas par azartspēļu laimestos gūtajiem ienākumiem un darījumiem lielā apmērā.

Vienlaikus IDB noskaidroja, ka VUGD amatpersona izvairījās no nodokļu nomaksas, kā rezultātā Latvijai radīti zaudējumi vairāk nekā 100 000 eiro apmērā.

IDB 2024.gada pirmajos septiņos mēnešos sācis 29 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 85 kriminālprocesos.

Šā gada septiņos mēnešos prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai ir nodoti 28 kriminālprocesi, kuros rosināts sākt kriminālvajāšanu pret 50 personām - 31 amatpersonu un 19 fiziskām personām - par 41 noziedzīgu nodarījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas