Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VVD: Pašlaik nav ziņu par kaitējumu videi pēc ugunsgrēka ķīmiskajā rūpnīcā Olainē

Pēc Olainē notikušā ugunsgrēka ķīmisko vielu rūpnīcā Biolar, pēc pašreizējās informācijas, apdraudējuma videi un iedzīvotāju veselībai nav, apgalvo glābēji un Valsts vides dienests, ziņo Latvijas Radio.

"Pēc informācijas, kas ir mūsu rīcībā, piesārņojošās vielas dabā nav nonākušas, tāpēc šobrīd nav pamata runāt par kaut kādu kaitējuma nodarīšanu. (..) Viena daļa piesārņojuma ir lokalizēta lokālajās attīrīšanas iekārtās, un speciālisti strādā, lai nodrošinātu piesardzības pasākumus iekārtās, kas pieņem šos ūdeņus uz attīrīšanu," sacīja Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Jau ziņots, ka naktī uz pirmdienu rūpnīcā izcēlās ugunsgrēks. Cieta pieci cilvēki - četri ugunsdzēsēji un uzņēmuma darbiniece. Sieviete guvusi plašus apdegumus un nogādāta slimnīcā. Ugunsgrēks lokalizēts tikai pirmdienas rītā plkst.6.33. Kopējā degšanas platība ir apmēram 2000 kvadrātmetru.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess, bet Valsts vides dienests izveidojis speciālu komisiju, kas vērtēs situāciju Olainē.

Radio vēsta, ka iespējamos ugunsgrēka iemeslus pagaidām atturas minēt gan glābēji, gan Biolar vadība, kas notikušo sola izmeklēt. Vides dienesta vadītāja arī norāda - tā kā ķīmiskā rūpnīca ir paaugstinātas bīstamības objekts, dienestā izveidota speciāla komisija, kas turpinās sekot situācijas attīstībai uz vietas.

Biolar tehniskais direktors Aleksandrs Matvejevs atzīst, ka šāda ugunsnelaime notikusi pirmoreiz un postījumi rūpnīcai nodarīti pamatīgi: "Bojājumi ir lieli, bet ne katastrofāli. Ēka stāv uz vietas, ir tikai bojāti daudzi logi ēkai, kas ir mūsu pamatražotne. Daļa rūpnīcas strādā - laku, krāsu ražotne. Pašlaik iet ugunsgrēka likvidācija."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas