Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Druvas Unguros līdz šim likvidētas 3294 cūkas

Āfrikas cūku mēra (ĀCM) skartajā Saldus novada SIA Druvas Unguri līdz šim likvidētas 3294 cūkas, aģentūrai LETA pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa sacīja, ka ĀCM skartajā novietnē SIA Druvas Unguri kopumā likvidētas un uz uzņēmumu Grow energy iznīcināšanai nogādātas 3294 cūkas, tostarp 929 cūkas pirmdien, 6.augustā.

Tas, kad cūku likvidēšanas darbi noslēgsies, neesot prognozējams, piebilda PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja. Process aizņemšot aptuveni deviņas dienas, taču tas atkarīgs no dažādiem faktoriem, tostarp blakusproduktu pārstrādes uzņēmuma jaudas. Darbi norit saskaņā ar plānu.

Kā ziņots, sestdien sākta SIA Druvas Unguri cūku likvidēšana.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP) iepriekš informēja, ka iemidzināšanas un dedzināšanas process varētu aizņemt divas nedēļas. Ar ĀCM slimo cūku līķu likvidēšana notiek SIA Grow Energy Limbažos.

Valdība piektdien apstiprināja 367 000 eiro piešķiršanu, ar ĀCM slimo cūku likvidēšanai Saldus novada Druvas Unguros, kas tiks rasts valsts budžeta programmā Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Valdība arī izlēma dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus pēc iespējas ātrāk likvidēt uzņēmumā Grow Energy. Uzņēmums ir iesniedzis sarakstu ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu transportēšanas un pārstrādes izmaksām, kas veido 316,89 eiro par tonnu. Tādējādi valdība atbalstīja priekšlikumu uzņēmumam piešķirt līdzekļus, kas nepārsniedz 307 700 eiro.

LETA jau ziņoja, ka Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais ĀCM uzliesmojums mājas cūkām kopš pirmā uzliesmojuma 2014. gadā - slimība konstatēta Saldus novada SIA Druvas Unguri cūku novietnē ar 15 570 cūku lielu ganāmpulku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas