Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Desmitgadnieks vadītāja sēdeklī sēdējis uz vairākiem spilveniem, lai redzētu ceļu

Aglonas novadā aptur desmitgadīgu autovadītāju

Pirmdien Valsts policijas (VP) Preiļu iecirkņa darbinieki, veicot patrulēšanu Aglonas novadā, aizturējuši jaunāko Latvijas autovadītāju, portālu Diena.lv informē VP.

Likumsargiem radās aizdomas, ka kādā garāmbraucošajā automašīnā pie stūres sēž nepilngadīga persona, tādēļ automašīna tika apturēta.

Pienākot tuvāk, policisti konstatēja, ka vadītājs, lai labāk redzētu ceļu, sēdējis uz vairākiem spilveniem. Kā ierasts, likumsargi lūdza vadītāju uzradīt savas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Protams, ka viņam dokumenta nebija - autovadītājs bija vien 10 gadus vecs. Blakus priekšējā pasažiera sēdeklī sēdējusi zēna vecmamma, kura paskaidroja, ka esot mācījusi viņu vadīt automašīnu.

Pēc vecmammas teiktā tā nebija pirmā reize, kad viņas mazdēls šādā veidā sēdēja pie stūres. Ik pa laikam viņš savas vadīšanas prasmes attīstījis kādā vietējā poligonā, taču šoreiz arī ceļu līdz poligonam nolēma nobraukt pats. Policisti pārliecinājās, ka vecmammai ir autovadītāja apliecība, un sastādīja viņai administratīvā pārkāpuma protokolu par to, ka viņa mācījusi braukt personu, kura nav sasniegusi likumā noteikto vecumu un kurai nav mācību atļaujas, ka arī pat to, ka automašīna netika aprīkota ar speciālo zīmi.

Ceļu turpināt jaunajam autovadītājam policisti neļāva, braucienu turpināja vecmamma, kurai par minētājiem pārkāpumiem policisti piemēroja 30 eiro naudas sodu. Jāpaskaidro, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, ja vienlaikus tiek konstatēti vairāki pārkāpumi, sodu piemēro tās sankcijas ietvaros, kura ir paredzēta par smagāko pārkāpumu.

VP aicina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka bērni nedrīkst vadīt automašīnu, savukārt mācību braukšanas noteikumu pārkāpšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību. Braukšanas apmācību (B kategorijai) var uzsāk, sākot no 16 gadu vecuma, savukārt CSDD braukšanas eksāmenu iespējams kārtot, sasniedzot 18 gadu vecumu.

Top komentāri

Askolds
A
Puikam ir noveicies ar superīgu Vecmammu! :)
d. Grīnšteins
d
lasot tekstu , sapratu , ka vecmamma rūpējas par to ja viņai paliks slikti ar veselību , tad mazdēls viņu aizraus uz slimnīcu , bet lai to izdarītu , zēnam jāiemāca gan braukšana gan noteikumi , neredzu šai apstāklī neko sliktu , nu tikdaudz , ka nevajadzēja ļaut vadīt pa ceļu , bet tai x stundā braucot , ja mentes apturēs , viņi būs pielaidīgi , jo vecmammas dzīvība buus briesmās.
ak
a
Džekam tiešām ir super vecāmamma :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas