Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Aizputes novadā nelegālā izgāztuve vēršas plašumā

Dzirkaļu saimnieks Valdis Dzirkalis līdz ar nekustamo īpašumu Aizputes novadā mantojis arī nelegālo izgāztuvi, kuru patvaļīgi izmanto ikviens, kam nav slinkums. Pašvaldība mēģina ierobežot satiksmes plūsmu, taču tas neizdodas, ziņo portāls rekurzeme.lv.

Blakus tēva mājām savulaik izstrādāts grants karjers, padomju gados tur sākts gāzt gružus, pastāsta mantinieks V. Dzirkalis. Īpašnieks nu gribētu zemi apmežot, taču tas nav iespējams. Tā kā ieradumam liels spēks, joprojām daudzi uzskata, ka šajā vietā bez maksas var atbrīvoties no atkritumiem. Padomju saimniekošanas sekas tik ātri nepazūd, secina zemes īpašnieks.

Īpašums atrodas Lažas pagastā, robežojas ar Kazdangas pagasta teritoriju. Garām Dzirkaļiem iet taisnākais ceļš, kas Bojas savieno ar Tebrām, par to atbildīgas pašvaldības. Ceļa galos uzstādītas zīmes "Braukt aizliegts!", tomēr tās netiek ņemtas vērā. Uzstādītas arī barjeras, taču tās ātri vien salauztas un sabojātas.

Problēma pastāv jau gadiem, taču zemesgabala īpašnieks pagaidām risinājumu nesaredz. Viņš rakstījis iesniegumu pašvaldībai, taču no Lažas pagasta pārvaldes saņēmis atbildi, ka par citu izgāztajiem atkritumiem tā neesot atbildīga. Ieteikts vērsties policijā, bet to gan neesot darījis. Zemes īpašnieks sakās saprotam, ka pieķert kādu izmetam gružus arī policijai ir sarežģīts uzdevums. Varētu stingrāk kontrolēt ceļa zīmju ievērošanu. Taču, ja arī policija kādu sodīs, droši vien sekos piezīmes, ka pie tā vainīgs Dzirkalis, kurš "kasās", ironizē īpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas