Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Alūksnē pie balkona pakar dzīvu balodi

Alūksniešus šokējusi kāda daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāja cietsirdība, pie trešā stāva balkona ar sasietām kājām auklā pakarot balodi. Alūksnes pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes daļas darbiniekiem atbrīvoja nelaimīgo putnu, vēsta portāls aluksniesiem.lv.

Glābšanas dienesta daļas vadītājs Igors Dovgans atzīst, ka šāds izsaukums bija neikdienišķs. Dzīvnieku glābšanas gadījumi ir reti, turklāt šī bija nestandarta situācija arī starp tiem. "Izsaukumu nosūtīja pašvaldības policija, kas informēja, ka ir vajadzīgs dienesta aprīkojums, lai piekļūtu balkonam un atbrīvotu balodi. Acīmredzot nevarēja iekļūt dzīvoklī, pie kura balkona bija piesiets putns," informē I.Dovgans.

Viņš spriež, ka tā ir bijusi kāda cilvēka apzināta rīcība, kuras jēgu ir grūti izprast. Iespējams, ka tādējādi cerēja aizbaidīt citus putnus. "Zinām, ka izliek putnu biedēkļus, bet nevis spīdzina dzīvu putnu. Tā ir dzīvnieka mocīšana, kas nav attaisnojama," secina I.Dovgans. 

Pašvaldības policijas inspektors Mārtiņš Sināts atzīst, ka tā nenoliedzami ir cietsirdīga attieksme pret putnu. "Ir tiesa, ka kaimiņos ierīkota barotava zīlītēm, pie kuras lido arī baloži. Tomēr nevar pieļaut, ka ar šādām cietsirdīgām metodēm domā vērsties pret putniem," uzsver M.Sināts. Pašvaldības policijas priekšnieks Ardis Tomsons informē, ka ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem.

Tomēr, noskaidrojot un izvērtējot visus faktus, ir iespēja, ka varētu tikt ierosināta krimināllieta. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma norāda, ka Krimināllikuma 230.pants nosaka, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas