Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Alūksnes slimnīcu neplāno likvidēt

Lai gan Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš pagājušās ceturtdienas TV3 ziņu izlaidumā izteicies, ka ar laiku varētu likvidēt Alūksnes, Krāslavas un Preiļu slimnīcas, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins un slimnīcas vadība šādas ziņas noliedza, ziņo portāls aluksniesiem.lv.

"M.Kauliņa mūsu slimnīcu ir noturējusi līmenī, slimnīcai nav nodokļu parādu, kā tas ir Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienībai. Arī Veselības ministrijas komisijas, darba grupas atzinīgi novērtēja mūsu slimnīcas darbu, tādēļ šāda informācija radīja lielu satraukumu," portālam norādīja A.Fomins.

R.Muciņš vēlāk gan telefonsarunā norādījis, ka ka tā nebija domājis un Alūksnes slimnīcu nelikvidēs.

Arī SIA Alūksnes slimnīca valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa aluksniesiem.lv apstiprināja, ka sižetā izskanējusi nepatiesa informācija. "Šis jautājums vienmēr ir bijis ļoti jutīgs, turklāt jāņem vērā, ka pašlaik lielas pārmaiņas notiek Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienībā, kas faktiski iet uz bankrotu, jo kopš 16.oktobra Gulbenē ir vairs tikai traumpunkts – kur tad iedzīvotājiem palikt?" teica M.Kauliņa.

Veselības ministrija ieplānojusi, ka gadā Alūksnes slimnīcā ārstēsies tikai 1500 pacientu un pēc šādiem aprēķiniem arī iedalījusi valsts finansējumu gadam. M.Kauliņa uzsvēra – pagājušajā nedēļā tie bija jau 2416 pacienti, bet vēl ir tikai oktobra vidus.

M.Kauliņa norādīja, ka pērn valsts Alūksnes slimnīcai palika parādā aptuveni 150 000 latu par ārstēto pacientu skaitu, nesamaksājot par padarīto darbu, šogad pārslodze varētu būt vismaz 130 000 latu. "Pašlaik valsts un Veselības ministrija to vien gaida, lai lokālās slimnīcas pasaka, ka turpmāk vairs nesniegs neatliekamo medicīnisko palīdzību, bet mēs cīnīsimies. Izveidos jaunu valdību, būs jauns ministrs un tad redzēs, kādu politiku tas atbalstīs," teica M.Kauliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas