Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Amonjaka noplūdi Ventspilī radījis cauruļvada blīves bojājums

Bīstamās ķīmiskās vielas - amonjaka - noplūdi Ventamonjaka teritorijā 16.jūnijā bija radījis cauruļvada blīves bojājums, kas pēcāk novērsts. Vides piesārņojums nav konstatēts, teikts AS Ventamonjaks administrācijas paziņojumā.

AS "Ventamonjaks" administrācija savā paziņojumā informē, ka ceturtdien plkst.16.10, sagatavojot kārtējai tehniskajai pārbaudei amonjaka iekraušanas cauruļvadu un pārejot uz otru iekraušanas cauruļvadu, 36.piestātnes rajonā cauruļvada atdzesēšanas laikā uz atvada ar 50 milimetru diametru radās "neliela gāzveida amonjaka noplūde caur blīves bojājumu". Noplūdes vietai tika uzlikta uzmava un ieslēgts ūdens aizsegs.

SIA "Ventamonjaks serviss" laboratorijas personāls laikā no plkst.17.40 līdz 17.45 veicis gaisa piesārņojuma mērījumus Ventspils dzīvojamās zonās un amonjaka klātbūtni nav konstatējis. Plkst.18.45 amonjaka noplūdes avots ticis novērsts.

Saskaņā ar apziņošanas kārtību par notikušo tikuši brīdināti visi nepieciešamie pilsētas dienesti un ievērotas nepieciešamās drošības procedūras.

Kā ziņots, 16.jūnija pēcpusdienā Ventspilī, Dzintaru ielā, uzņēmuma "Ventamonjaks" teritorijā, cauruļvada defekta dēļ notika amonjaka noplūde. Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.16.26, bet noplūdi apturēt izdevies plkst.16.34.

Pēcāk turpinājās noplūdes seku likvidēšana - tika veikti dzesēšanas darbi un amonjaka koncentrācijas mērījumi. Amonjaka smaka tuvākajā apkārtnē nebija jūtama, un mērījumu dati pēc noplūdes novēršanas liecināja, ka vides piesārņojums nav bīstams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas