Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Arī apelācijas tiesa brīvprātīgā grāmatveža nodarbināšanas lietā noraida VID prasību par soda piemērošanu Valmieras novada fondam

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apelācijas sūdzība lietā par brīvprātīgā grāmatveža nodarbināšanu Valmieras novada fondā (VNF) ir noraidīta un spēku saglabājis Valmieras rajona tiesas lēmums, kas bijis par labu fondam, un VID pieprasītais soda mērs 500 latu apmērā atcelts, noskaidroja Vidzemes apgabaltiesā.

Līdz ar apelācijas sūdzības noraidīšanu spēkā stājies pirmās instances lēmums, kas bija par labu VNF, un noraidīta VID prasība piemērot fondam 500 latu sodu.

Jau ziņots, ka februārī Administratīvās tiesas sēdē tika lemts par labu fondam un VID pieprasītais soda mērs 500 latu apmērā atcelts, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja VNF sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Boša. Tomēr, neapmierināts ar tiesas lēmumu, februāra beigās VID iesniedzis apelācijas sūdzību.

Jau ziņots, ka 2012.gada februārī VID fondam uzlika sodu 500 latu apmērā par brīvprātīgā grāmatveža nodarbināšanu, tādējādi izvairoties no nodokļu maksāšanas.

No VNF puses tika izsūtīta atklāta vēstule vairākām atbildīgajām ministriju amatpersonām un Saeimas deputātiem, kas atzīst, ka VID lēmums ir bijis neadekvāts. Kā minēts VNF atklātajā vēstulē: "VID atsakās ņemt vērā Biedrību un nodibinājuma likuma 8.pantu, kas atļauj šīm organizācijām savu mērķu sasniegšanai iesaistīt brīvprātīgos. Uzskatām, ka brīvprātīgos nevar dalīt kategorijās un pēc uzticēto pienākumu rakstura."

Pēcāk VNF nosūtīja lūgumu izvirzīto pārkāpumu pārskatīt VID ģenerāldirektorei Nelijai Jezdakovai, kas, 25.jūnijā izskatot gadījumu, neatkarīgi no deputātu un ministriju viedokļa atstāja sākotnējo lēmumu negrozītu, kā rezultātā VNF vērsās Administratīvajā tiesā.

Kā iepriekš norādīja Boša, paralēli tam tika sākts aktīvs darbs pie normatīvo aktu grozījumiem valdībā un Saeimā. Pēc VNF ierosmes 25.aprīlī premjers Valdis Dombrovskis uzdevis Finanšu ministrijai un Kultūras ministrijai novērst šķēršļus brīvprātīgo iesaistīšanai NVO darbā.

LETA jau ziņoja, ka 2012.gadā pēc Valsts ieņēmumu dienesta soda uzlikšanas Valmieras novada fondam par to, ka grāmatvedis fondā darbojās brīvprātīgi, izstrādāts Brīvprātīgā darba likuma projekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas