Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atlūgumus iesnieguši 45 Liepājas metalurga darbinieki

Valsts darba inspekcija (VDI) sniegusi informāciju, ka atlūgumus iesnieguši 45 Liepājas metalurga darbinieki, ziņo Latvijas radio.

VDI pārbaudē konstatējusi, ka visi šie cilvēki no darba aizgājuši brīvprātīgi un nekādi pārkāpumi darba attiecību izbeigšanā nav konstatēti. Šiem cilvēkiem nodrošinātas tādas pašas sociālās garantijas, kādas tās būtu atlaišanas gadījumā, proti, izmaksāts pabalsts atlaišanas pabalsta apmērā un kompensācijas, ziņo radio.

Kā vēstīts, šonedēļ pie Liepājas metalurga darbiniekiem devās Liepājas nodaļas VDI speciālisti, bet pirmdien, 29. aprīlī, pie darbiniekiem dosies VDI vadītājs Renārs Lūsis, lai pārliecinātos, ka darbinieki zina savas tiesības.

Uzņēmuma darbinieki tiek aicināti izmantot arī VDI konsultatīvos tālruņus "67186 523" vai "67186 522" vai doties uz konsultācijām klātienē VDI Liepājas nodaļā, Kuršu laukumā 7.

Jau ziņots, ka valdība nolēmusi izveidot darba grupu, kas koordinēs Liepājas metalurga problēmu risināšanu. Darba grupas galvenie uzdevumi būs no valsts un pašvaldības puses operatīvi koordinēt nepieciešamos pasākumus Liepājas metalurga situācijas risināšanai un izstrādāt risinājumus uzņēmējdarbības un nodarbinātības veicināšanai Liepājas pilsētā un reģionā.

Patlaban Liepājas metalurgā izveidojusies sarežģīta finanšu situācija un, akcionāriem nespējot vienoties par nepieciešamajiem ieguldījumiem un pasākumiem uzņēmuma stabilizācijai, pastāv risks, ka Liepājas metalurgs var strauji samazināt darbības apjomus, kas radītu negatīvas sociālekonomiskās sekas uz Liepājas pilsētu un reģionu, kā arī Latvijas ekonomiku kopumā, uzsvērts Ekonomikas ministrijas (EM) izplatītajā paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas