Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Brocēnu novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Naktī uz sestdienu, 1.jūliju, Brocēnu novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī uz sestdienu plkst. 3.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Brocēnu novada Remtes pagastu, kur deg atkritumi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg atkritumu kaudze 800 kvadrātmetru platībā un blakus atkritumu kaudzei atradās metāla konstrukcijas ēka, kuras iekšpusē dega atkritumi 100 kvadrātmetru platībā. Pēc gandrīz diennakts ilgiem atkritumu pārkraušanas un laistīšanas darbiem, šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts naktī uz svētdienu plkst. 1.40.

Naktī uz svētdienu plkst. 2.44 ugunsdzēsēji steidzās uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur deg dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg otrā stāva siena un starpstāvu pārsegums 8 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.05.

Sestdien plkst. 22.57 ugunsdzēsēji steidzās uz Salacgrīvas novada Ainažu pagastu, kur Salacas upē aptuveni 30 cilvēku lielai laivotāju grupai ap pulksten 19.30 bija pazuduši kontakti ar iepriekš no grupas atpalikušu laivu, kurā bija divas laivotājas. Ugunsdzēsēji ar laivu pārmeklēja upi un neilgi pēc plkst. 2.00 atrada apgāztu kanoe laivu, kurai blakus krastā atradās viena sieviete, kura tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, bet otra sieviete tika atrasta svētdien īsi pirms plkst. 8.00.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 75 izsaukumus, no kuriem 17 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 42 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas