Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpilī likvidē kontrabandas cigarešu noliktavu; aizturēti divi vīrieši

Pagājušajā nedēļā Valsts policija (VP) LRP Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki Daugavpilī likvidēja vērienīgu nelikumīgu tabakas izstrādājumu noliktavu un aizdomās par saistību ar nelegālo cigarešu apriti aizturēja divus noziedzīgās grupas dalībniekus, portālu Diena.lv informēja VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju, likumsargi īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru rezultātā 1.februārī noskaidroja kāda 1970.gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti. Toreiz pie vīrieša tika konfiscēti 10 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu. Taču turpinot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka vīrietis, visdrīzāk, turpina pārkāpt likumu.

Pagājušajā trešdienā, 7.februārī, policisti veica atkārtotu pārbaudi, apturot iespējamā organizētas noziedzīgas grupas dalībnieka - iepriekšminētā 1970.gadā dzimuša vīrieša transportlīdzekli. Aizdomās turētā vīrieša automašīnas salonā tika atrasti 120 000 cigarešu bez LR akcīzes markām, ka arī notikuma vietā tika aizturēts organizētas noziedzīgas grupas iespējamais līderis - 1971.gadā dzimušais vīrietis, kurš jau iepriekš vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem. Turpinot veikt nepieciešamās izmeklēšanas darbības, Daugavpilī, 1971.gadā dzimušā vīrieša angārā tika veikta kratīšana, kuras laikā, konstatēta vērienīga tabakas izstrādājumu noliktava. Kopumā angārā  tika konfiscēti 9 240 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajiem par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka pašlaik aizdomās turētajiem tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas