Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavpils slimnīcā mācībās apgūst rīcību radiācijas avārijas gadījumā

Vakar Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā aizvadītas Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra (RDC) praktiskās mācības par rīcību vietēja līmeņa radiācijas avārijas gadījumā, aģentūru LETA informēja dienesta sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Mācībās tika inscenēta transportlīdzekļa, kas transportē radioaktīvus materiālus, avārija. Atbilstoši scenārijam, tā vadītājs, pasažieris un pirmie uz negadījumu reaģējušie bija nonākuši kontaktā ar radioaktīvu materiālu. Transportlīdzekļa vadītājam bija nepieciešams sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību un nogādāt slimnīcā.

RDC direktore Dace Šatrovska informēja, ka iestāžu uzdevums mācību laikā bija atpazīt riska faktorus negadījuma vietā, apziņot, piesaistīt atbildīgos dienestus un veikt radiācijas mērījumus notikuma vietā. Tāpat bija jāspēj novērtēt radiācijas negadījumā cietušo personu veselības stāvoklis un jāsniedz neatliekamā medicīniskā palīdzība cietušajam, vienlaikus veicot notikuma vietas, transportlīdzekļa un personu dezaktivizāciju jeb radioaktīvo materiālu daudzuma samazināšanu uz cilvēku ādas un dažādām virsmām.

"Mācības ir laba prakse, kā pārliecināties par visu iesaistīto iestāžu prasmēm rīkoties avārijas situācijās," piebilda Šatrovska.

Mācības tika rīkotas ar mērķi pārbaudīt un pilnveidot iestāžu sadarbības algoritmus, reaģēšanas spējas un praktisko rīcību vietēja mēroga radiācijas avārijas gadījumā. Mācību procesā piedalījās 55 dalībnieki - Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Daugavpils slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas un RDC darbinieki.

Mācību procesā tika izmantots iestāžu rīcībā esošais aprīkojums un transportlīdzekļi, lai veiktu radiācijas mērījumus, sniegtu neatliekamo palīdzību cietušajam, iesaistīto personu dezaktivizāciju un radioaktīvo materiālu savākšanu notikuma vietā.

Apmācību gaitā gūtie secinājumi tiks izmantoti, lai pilnveidotu iestāžu savstarpējās sadarbības algoritmus un uzlabotu praktiskās rīcības notikuma vietā, pauž RDC.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas