Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Degot adventes vainagam, Amatas novadā ugunsgrēkā cietusi meitene

Degot adventes vainagam, Amatas novadā vakar ugunsgrēkā cietusi meitene, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Drabešu pagastā 90 kvadrātmetru platībā bija aizdegusies vienstāvu dzīvojamā māja ar mansardu. Ugunsgrēkā cieta 14 gadus veca meitene, kura tika hospitalizēta. Kā norādīja mājas iemītnieki, ugunsgrēks bija izcēlies bez uzraudzības atstātu iedegtu sveču dēļ - adventes vainags ar tām bija novietots uz televizora.

Šorīt ugunsdzēsēji devās uz Mazā Balasta dambi Rīgā, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija aizdedzies adventes vainags. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Savukārt vakar paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā Olaines pagastā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamā māja deg 450 kvadrātmetru platībā. No degošās ēkas un blakus esošās mājas tika evakuēti trīs cilvēki. Kā ugunsgrēka iespējamais cēlonis tiek minēts īssavienojums elektroierīcē.

Vakar ugunsdzēsēji arī saņēma izsaukumu uz Jaunrozes ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti seši cilvēki, no kuriem divas 82 un 90 gadus vecas sievietes bija saindējušās ar dūmiem un nodotas neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 90 izsaukumus, no kuriem 52 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, savukārt 11 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta pieci cilvēki.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Ķekavas novada Ķekavas pagastā no grāvja izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva to Valsts policijas darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas