Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzelzceļa stacijā Indra konstatē mazuta noplūdi

Trešdien, 5.februārī, dzelzceļa stacijā Indra konstatēta mazuta noplūde, portālu Diena.lv informē Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Kristīne Kļaveniece. VDD veic nepieciešamos pasākumus piesārņojuma savākšanai.

VVD Daugavpils reģionālā vides pārvalde trešdien saņēma informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), ka dzelzceļa stacijā Indra, Indras pagastā, Krāslavas novadā, apturēts kravas vilciens, jo divās cisternās tika konstatēta apkures mazuta noplūde. Identificēts, ka kravas pārvadātājs ir SIA LDz Cargo, maršruta galamērķis – Ventspils

Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca VVD inspektori, VUGD un VAS Latvijas dzelzceļš avārijas brigāde. Ierodoties notikumu vietā, konstatēts, ka mazuta noplūde notikusi tikai sliežu ceļa robežās. Atbildīgajiem dienestiem sadarbojoties, īstenoti neatliekamie pasākumi mazuta noplūdes novēršanai un savākšanai. Tā kā mazuts zemās gaisa temperatūras iedarbības rezultātā sacietēja un neizplatījās ārpus sliežu ceļa robežām, notikuma vietā nepastāv kaitējuma draudi videi.

Aplēses liecina, ka dzelzceļa stacijā Indra no vilciena cisternām noplūdušā mazuta apjoms ir aptuveni 400 litri. VVD turpina uzraudzīt situāciju notikuma vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas