Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eigims pārmet Lāčplēsim nelikumības saistībā ar viņa gāšanu no amata

Saeimas deputāts, bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims (ZZS), uzstājoties radio Alise plus ēterā, pārmetis Daugavpils domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim (Latgales partija) nelikumības saistībā ar viņa gāšanu no amata, kā arī citus pārkāpumus. Savukārt Lāčplēsis sakarā ar publiski izskanējušajiem viņam veltītajiem pārmetumiem solījis vērsties tiesā.

Eigims radio ēterā pārmeta Lāčplēsim "shēmošanu" kopā ar vairākiem uzņēmējiem, savācot 200 000 eiro, kas bijuši nepieciešami viņa gāšanai no amata 2009.gadā, korupciju tramvaju iepirkumā, kā arī paziņoja, ka saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir sākts kriminālprocess.

Savukārt Lāčplēsis, atbildot uz viņam veltītajiem apvainojumiem, atzina, ka zemiska rīcība saistībā ar cīņu par varu Daugavpilī diemžēl nav nekāds jaunums un tieši Eigims ir bijis tas, kurš savulaik ieviesis šādus cīņas paņēmienus.

"Personīgi es neesmu izbrīnīts par to, ka mani cenšas pataisīt par viesnīcas īpašnieku Spānijā, Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas slepkavu un tā tālāk. Aiz visām šīm nelietībām slēpjas elementāra un bezkaunīga šantāža. Nopērciet stadionu par pusmiljonu, atļaujiet atvērt kazino, veiciet būvniecības pasūtījumu par cenu, kas divreiz pārsniedz patieso vērtību, vai arī no galvas līdz kājām tiksiet apliets ar dubļiem," teica Lāčplēsis.

Daugavpils mēra rīcībā nav informācijas par to, ka pret viņu būtu sākts kriminālprocess.

Lāčplēsis atzina, ka šodien daudzi par jebkuru cenu cenšas tikt pie varas, lai tiktu klāt pašvaldības budžetam un Eiropas projektu naudai, bez kuras, kā izrādījies, viņu bizness iet bojā.

Informācija par to, ka KNAB sācis kriminālprocesu pret Lāčplēsi un kādu no vietējām uzņēmējām publicēta arī reģionālajā interneta portālā Gorod.lv. Portāla redakcija norāda, ka tās rīcībā ir informācija, kas pierādot noziedzīgas grupas darbību ar mērķi iedzīvoties uz pilsētas budžeta līdzekļu rēķina. Vairāki pārmetumi veltīti pašreizējai domes vadībai, piemēram, par balsu pirkšanu, lai ievēlētu Lāčplēsi par domes priekšsēdētāju, tiek pārmesta korupcija tramvaju iepirkumā u.c.

Kā savulaik ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga, neoficiāli par Daugavpils mēra amata kandidātu minētais Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš ir ieguvis ietekmi divos reģionālajos medijos, avīzē Naš Gorod un interneta portālā Gorod.lv, kas plaši atspoguļo Elksniņa viedokli un kritizē konkurentus.

Laikraksta Naš Gorod īpašniece ir firma Storno S. Tās vienīgā īpašniece un amatpersona ir Svetlana Udalova, Elksniņa dzīvesbiedres māte, vēstīja raidījums. Interneta portālu iegādes brīdī kontrolēja no KNAB atbrīvotā izmeklētāja Ruslana Balakleiska dzīvesbiedre. Elksniņš un Balakleiskis ir seni kolēģi. Savukārt Elksniņš raidījumam norādīja, ka nekādi masu informācijas līdzekļi viņam nepieder.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA teica, ka birojs ir sācis resorisko pārbaudi par iespējamiem Daugavpils pilsētas domes valsts amatpersonu pārkāpumiem. KNAB gan nekonkretizē, kuras amatpersonas tiek pārbaudītas un par kādiem iespējamiem pārkāpumiem pārbaude tiek veikta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas