Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Elksniņš: ES līdzekļu izkrāpšanas skandālā iesaistītais Ditton ir Daugavpilij nozīmīgs darba devējs

Ditton holdings, kura vārds izskanējis saistībā ar iespējamu 4 miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) fondiem, ir nozīmīgs darba devējs Daugavpilī, tāpēc pašvaldība ir gatava iesaistīties uzņēmumu darbinieku problēmu risināšanā, aģentūrai LETA pauda pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Domes priekšsēdētājs apgalvoja, ka pašvaldības rīcībā nav informācijas par pašlaik Ditton notiekošo, jo ar koncerna vadību sazināties nav izdevies. Tāpat "par savu dienaskārtību" pašvaldību nav informējuši arī likumsargi.

Taču pašvaldība uzņēmusies iniciatīvu, sazinoties ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) par iespējamo holdinga darbinieku atbrīvošanu no darba un AS Citadele, kas uzņēmumu grupu kreditē, lai banka pēc iespējas neveiktu "asas kustības", kas varētu nelabvēlīgi ietekmēt Ditton. Pašvaldības rīcībā esošā informācija liecina, ka Ditton nodarbina ap 300 darbinieku, lielākā daļa no tiem strādā AS Ditton pievadķēžu rūpnīca.

"Holdings pašvaldībai ir nozīmīgs darba devējs. Mums ir svarīga katra darba vieta, ko viņi ir radījuši, un esam ieinteresēti, lai viņi turpinātu darboties pilsētā. Ja uzņēmumu gaida nelabvēlīgs attīstības scenārijs, iesaistīsimies radušos problēmu risināšanā," palīdzēt holdinga darbiniekiem solīja Elksniņš.

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca padomes priekšsēdētājs Boriss Matvejevs Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma apstiprinājis, ka uzņēmumā veikta kratīšana, vienlaikus uzsverot, ka "projekts nav mūsu, tas ir mūsu nomnieka projekts". Kratīšanā esot izņemti dokumenti, kas saistīti ar konkrēto ES projektu. Tāpat viņš uzsvēra, ka uzņēmums un arī nomnieki turpina strādāt. Vienlaikus viņš nekomentēja, vai viņam lietā ir piemērots kāds statuss.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas informācijas no daudzajiem Ditton grupas uzņēmumiem kriminālprocesā iesaistīti Ditton Chain un Ditton holding, kuriem tagad nosaukumi mainīti, un vēl viens ar Ditton Chain un vairākiem citiem ķēdes uzņēmumiem vienā adresē reģistrēts uzņēmums Latgales invest holding, kas gan jau likvidēts.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) otrdien aizturējusi piecas personas aizdomās par aptuveni četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem.

Policija informēja, ka otrdien veica vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no ES Reģionālā attīstības fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

VP neatklāja aizturēto personu identitātes. Portāls grani.lv raksta, ka starp aizturētajiem ir Daugavpils uzņēmējs Vladislavs Drīksne, kura dzīvesvietā Daugavpilī veikta kratīšana.

Firmas.lv informācija liecina, ka viņam pieder vairāki uzņēmumi. Viņš ir viens no īpašniekiem ir AS Ditton pievadķēžu rūpnīca. Viņam pieder arī uzņēmums Ditton nams.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai LIAA var apstiprināt, ka Valsts policijas pēc LIAA iesnieguma sāktais kriminālprocess par vairāk nekā četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem, ir saistīts ar Daugavpils SIA Ditton Chain īstenotajiem projektiem, LIAA vadītājs Andris Ozols norādīja, ka "LIAA saistībā ar šo uzņēmumu sniegusi detalizētu informāciju tiesībsargājošajām iestādēm un cieši ar tām sadarbojas". Sīkākus komentārus Ozols nevarēja sniegt.

Savukārt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Viens pret vienu ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) atklāja, ka lietā iesaistīti arī LIAA darbinieki. Ministrs par šo tēmu ir sazinājies ar LIAA vadītāju un tuvākajā laikā plāno ar viņu tikties, lai aprunātos par to, kas īsti ir noticis un, kā vaina un atbildība ir šajā jautājumā.

Atbildīgajiem jārēķinās ar sekām, atzina ministrs. Vaicāts, vai viņš runā arī par politiskām sekām, Nemiro skaidroja, ka politisks lēmums nevar būt pārsteidzīgs. "Mēs noteikti gribam sīkāk saprast lietas apstākļus," viņš uzsvēra, piebilstot, ka šis notikums ir jauns, tāpēc nav tik daudz informācijas, lai jau varētu runāt par politiskiem lēmumiem.

Top komentāri

senču ols
s
300 darbinieku ir utaina vienība salīdzinot ar Liepājas metalurgu , kur darbu zaudēja 1500 darbiniei
Kreisais revizionists
K
Ditton Daugavpilij nozīmīgs darba devējs ir jāliek mierā gluži tāpat kā Danas vīrs.
Vai tas ir attaisnojums krāpšanai
V
?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas