Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Garantijas ietvaros būvnieki labos ceļa seguma defektus pie Ēdoles

Uz autoceļa Kuldīga–Alsunga–Ēdole tiek veikti autoceļa seguma defektu labojumi. Pērnvasar šī ceļa posmā no Kuldīgas līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Ēdole–Krauļi SIA Binders veica iesēdumu remontu un profila labošanu ar sekojošu virsmas apstrādi. Pēc darbu pabeigšanas ceļa virsma bija ar viendabīgu un vienmērīgu tekstūru, tomēr janvārī tur tika konstatēti defekti, kurus pamanīja arī autobraucēji, informē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

LVC speciālisti apsekoja minēto ceļa posmu un konstatēja, ka šķembu atraušanās no ceļa virsmas ir notikusi atsevišķos posmos Ēdoles pusē. Būvdarbu garantija virsmas apstrādes būvdarbiem ir trīs gadi. Pavasarī, kad nokusa sniegs, bija iespējams pilnībā novērtēt defektu apjomu un iemeslus, un apstiprinājās, ka tie ir radušies būvnieku vainas dēļ, tāpēc remontdarbus SIA Binders veiks par saviem līdzekļiem, atbilstoši līguma nosacījumiem. 

"Virsmas apstrāde ir ekonomiska tehnoloģija, kas ļauj saglabāt ceļa segumu, neveicot plašākus remontdarbus. Veicot virsmas apstrādi, uz asfalta tiek izlieta bitumena emulsija un izbērtas šķembiņas. To var darīt vienā vai divās kārtās, kas tiek pieveltņotas. Lai šķembas kārtīgi saistītos ar bitumenu, ceļš ir jāpiebrauc, tādēļ noteiktu laiku pēc virsmas apstrādes uz ceļa tiek saglabāts ātruma ierobežojums. Pēc noteikta laika nepiesaistītās šķembas tiek noslaucītas," skaidro LVC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas