Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Iedzīvotāji sūdzas, ka brīvdienu rītos nekursē autobuss no Ozolniekiem uz Jelgavu

Arī sestdienās un svētdienās taču cilvēki strādā, bet Jelgavas Autobusu parka (JAP) ietiepības dēļ nevar laikus nokļūt darbā, tā par sabiedriskā transporta kursēšanu no Ozolniekiem uz Jelgavu brīvdienu rītos Zemgales Ziņām sūdzas Rasma Gulbe.

JAP gan nekādus uzlabojumus tuvākajā laikā nesola, jo braucēju maz un pārvadātājs neesot nekāds taksometru pakalpojumu sniedzējs.

Ozolnieku iedzīvotāja uzsver, ka sestdienās un svētdienās gan viņa, gan citi kaimiņi gribētu jau pirms pulksten astoņiem rītā doties uz pilsētu, taču tas nav iespējams, jo autobusi nekursē. Viņa ir neizpratnē, ka toties darbdienās pēc pulksten 10 JAP autobusi kursē ik pēc septiņām minūtēm, tie ir pustukši. "Autobusa Rīga – Jelgava brīvdienu rītos nav, bet mikroautobusi Ozolniekos nepietur," vēstulē Zemgales Ziņām raksta R.Gulbe. Viņa pārmet uzņēmumam, ka tas algo pasažieru skaitītājus, bet vairāku gadu garumā uzlabojumus nemana – dienā autobusos sēž pāris cilvēku, bet no rīta, kad jātiek uz darbu, transporta nav.

JAP valdes loceklis Pēteris Salkazanovs atzīst, ka sestdienas rītā pirms astoņiem tikt uz Jelgavu ar sabiedrisko transportu nav iespējams. Saskaņā ar JAP mājas lapā pieejamo informāciju pirmais maršruta autobuss no pieturas "Pļavu iela" Ozolniekos uz Jelgavu sestdienā atiet pulksten 8.11, bet pilsētas centra pieturā piestāj 8.26. P.Salkazanovs apgalvo, ka agrāk par šo laiku pasažieru tikpat kā nav, tādēļ neesot vērts braukt. Gan jāpiebilst, ka pēdējos mēnešos maršrutos kursē arī nelielas ietilpības mikroautobusi, kas varētu pārvadāt mazu pasažieru skaitu.

"Sabiedriskie pārvadājumi kalpo sabiedrības, nevis indivīda interesēm," uzsver pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma valdes loceklis. Pēc viņa teiktā – ja autobusā iekāpj viens vai pāris braucēju, tad tā jau ir taksometra funkciju pildīšana, taču tāds nav JAP pienākums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas