Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Iekšlietu ministrs apmeklē plūdu skartās pilsētas

Ceturtdien, 18.aprīlī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis apmeklēja Ogri, lai iepazītos ar plūdu situāciju un glābēju darbu klātienē, portālu Diena.lv informēja ministra preses pārstāve Daiga Holma.

Piektdien iekšlietu ministrs dosies uz Pļaviņām, kā arī tiksies ar Daugavpils novada un Daugavpils pilsētas vadību, lai pārrunātu plūdu situāciju.

"Plūdi šogad ir īpaši skarbi, to radītās sekas joprojām redzamas dažādās pilsētas vietās. Lai gan atbraukšanas brīdī upē sāka iet ledus un ūdens līmenis strauji pazeminājās, situācija pilsētā joprojām ir ļoti nopietna," atzīst iekšlietu ministrs.

Iekšlietu ministrs atkārtoti aicina ikvienu iedzīvotāju būt atbildīgam un plūdu laikā pakļauties glābēju norādījumiem, īpaši aicinājumiem savlaicīgi atstāt applūstošās teritorijas, jo pašdarbība un savu spēju pārvērtēšana var novest pie traģiskām sekām. Šāda bēdīga pieredze bija arī Ogres mēram, kurš, iegrūstot dambim pie Norupītes, kopā ar ledus gabaliem tika ierauts straumē.

"Ikvienā plūdu skartajā pašvaldībā ir izveidota īpaša komisija, kas atbild par plūdu gaitas koordināciju un lēmumu pieņemšanu, tās lēmumi ikvienam ir jārespektē," norāda ministrs.

Ogres pilsētas apmeklējuma laikā iekšlietu ministrs tikās arī ar Ogres pilsētas mēru Edvīnu Bartkeviču, lai pārrunātu glābšanas darbu gaitu un iespējamos risinājumus nākotnē, kas palīdzētu pašvaldībai efektīvāk novērst plūdus pilsētā. Ministrs arī atsaucās pilsētas mēra aicinājumam atbalstīt pasākumus plūdos cietušajiem.

Tikšanās laikā pilsētas mērs izteica pateicību Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta (VUGD) glābējiem par profesionālu darbu plūdu laikā, īpaši krīzes brīdī, kad bija jāglābj cilvēku dzīvības.

Pašlaik Ogres upē ledus krāvumi mijas ar no saknēm izgāztiem kokiem, joprojām lieli ledus gabali atrodas māju dārzos un pagalmos. VUGD vadība un glābēji nepārtraukti klātienē monitorē situāciju pilsētā, plūdu skartajos rajonos dežūrē VUGD glābēji un Valsts un pašvaldības policijas pārstāvji. Pilsētā vērojams aktīvs darbs, lai nostiprinātu dambi un novērstu tālāku pilsētas applūšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas